Fasole in bol de paine

de DanaModog in Porc, 20 Mai 2014 | 3891 vizualizari

 

Sunt multe restaurante care servesc fasole in bol de paine dar sincera sa fiu mie imi place mancarea gatita acasa asa ca am incercat si eu si uite ce mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

  • pentru ciorba de fasole
  • 250 gr fasole (eu am folosit pestrita)
  • 1 ciolan afumat
  • 1 morcove mare
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 gogosar rosu
  • foi de dafin
  • vegeta
  • tarhon
  • cimbru
  • boia
  • 3 linguri de bulion
  • pentru paine
  • 1,5 kg de faina
  • o jumatate de drojdie
  • apa calda
  • sare
  • un ou (pentru uns painea)
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole in bol de paine:

Se caleste ceapa cu morcovul si gogosarul dupa care se pune fasolea, se lasa sa fiarba 15-20 de minute cu foile de dafin. Se adauga ciolanul si restul condimentelor si se lasa la fiert pana fasolea devine moale.

Painea am facut-o eu:

1,5 km de faina, o jumatate de drojdie, sare,3 linguri ulei de masline si apa calda cat cuprinde. Am lasat la dospit o ora dupa care am impartit aluatul in 4 oale mici si am bagat aluatul la cuptor. Inainte cu 10 minute sa scot painicile le-am uns cu un ou pentru a fi mai aspectuoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole in bol de paine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat