Racituri (piftii)

de cec in Porc, 4 Ian 2011 | 6228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 3 picioruse de porc
  • - un ciolan de porc proaspat
  • - o capatana de usturoi
  • - 3-4 morcovi
  • -1 felie telina
  • -2 cepe
  • -1 pastarnac
  • -1 cartof
  • -sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (piftii):

picioarele de porc se trec prin flacara, se înlatura unghiile, se taie in bucati, se spala si se oparesc

picioarele si ciolanul de porc se fierb in apa rece cu sare cat sa le acopere de 4-5 degete (sau mai corect spus le punem apa de 3 ori cantitatea carnii ex 500g carne =1,500l apa). Asta este toata cantitatea de apa, nu se mai adauga deloc. Se fierb la foc mic si se spumeaza des, ca sa ramana apa limpede.


Zarzavatul se curata, se spala; usturoiul se piseaza


Dupa ce scade pe jumatate si picioarerle sunt aproape fierte, se adauga zarzavatul


La cateva minute cartoful (pt a nu se zdrobi de tot) si se continua fierberea la un foc moderat, pina se desprinde carnea de pe oase


Cand carnea se desprinde de pe oase strecuram supa,


In supa rezultata se adauga usturoiul se lasa sa se racoreasca


curatam carnea de pe oase


si o punem in farfuri sau alte forme (eu am folosit galetusele de smantana)

se strecoara si se toarna supa peste carne

Se pastreaza la rece


Cam asa arata la final piftia pe care noi o mancam cu mamaliguta (iar sotul si cu sarmale)


luna trecuta am facut in 2 randuri, in unu din randuri am pus in tavitele in care a fost carnea tocata (ultima poza)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (piftii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

cec 1

05.01.2011, 21:40

incep sa ma obisnuiesc cu noua pasiune

nadina73 1

05.01.2011, 23:53

cec 1

07.01.2011, 08:45

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc- Racitura