Placinta cu pui si legume

de oanapl in Retete Delikat, 17 Iun 2018 | 1962 vizualizari

 

Am pregatit aceasta reteta delicioasa avand ca sursa de inspiratie o reteta de la Katty. Pentru un plus de savoare am folosit amestecul de ierburi si boia Delikat.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g unt
  • 150 ml apă caldă
  • 5 g drojdie uscată
  • sare
  • 1 ou
  • pentru umplutură:
  • 250 g piept de pui
  • 300 g amestec de legume congelate (mazăre boabe, ardei roșu, porumb, morcov cubulețe)
  • 300 g smântână
  • 5 ouă
  • sare
  • 1 lingură amestec de ierburi si boia Delikat
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou+1 lingură lapte ptr uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu pui si legume:

Pregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia. Frămânți un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un prosop și îl lași la crescut la caldură.
Între timp pregătești umplutura.
Tai pieptul de pui cubulețe mici, pe care le pui la rumenit în uleiul încins într-o tigaie cu o lingură de amestec de ierburi si boia Delikat. Când pieptul a început să se rumenească, adaugi legumele și sare. Le lași să se înmoaie ușor, apoi le lași să se răcească.
Într-un castron bați smântâna cu ouăle și sare după gust. Pui legumele în amestecul format și omogenizezi. Ungi o tavă cu puțin unt. Întinzi 2/3 din aluat pe fundul formei și pe pereți. Presari pesmetul, apoi torni compoziția. Aluatul rămas îl întinzi cu sucitorul și îl tai fâșii, pe care le așezi sub formă de grilaj deasupra. Ungi grilajul cu oul bătut cu lapte. Dai tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 45-50 de minute, până când se rumenește frumos.

Servești plăcinta caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste