Pui cu ciuperci urechi de lemn

de ianculubita in Pui, 12 Oct 2015 | 748 vizualizari

 

Recomand tuturor aceasta reteta,are un gust mai mult decat delicios iar ciupercile dupa hidratare au un aspect incredibil de frumos
Daca aveti curiozitatea,merita sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 6copanele fara os si fara piele(eu am avut pulpe si nu le-am scos nici oasele nici pielea)
  • 1lingura otet de orez
  • 6linguri sos de soia
  • 2linguri amidon
  • 1lingurita zahar brun
  • 1lingurita piper proaspat macinat
  • 1cana cu apa
  • 3catei de usturoi
  • 4fire de ceapa verde
  • 1lingura ulei de masline
  • Garnitura:
  • 1punga cu legume chinezesti
  • 8ciuperci hidratate
  • 1cubulet de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci urechi de lemn:

Se pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a rumenit se adauga usturoiul taiat,se amesteca repede sa nu se arda apoi imediat apa amestecata cu zahar,otet,sos de soia si se lasa pe foc pana scade;


Dupa ce sosul a scazut,se adauga piper,partea alba de la ceapa,se amesteca iar dupa 1min.se opreste focul si se da deoparte.


Pentru garnitura se pun legumele in tigaie cu unt topit,se adauga 1ceasca cu apa,ciupercile hidratate 30min in apa fierbinte si taiate,se condimenteaza dupa gustul fiecaruia iar dupa ce a scazut se opreste focul.


Se serveste pe farfurie carnea,alaturi legumele iar deasupra sos si frunze de ceapa taiate oblic.


Dupa cum se observa,nu am folosit sare;la final cand se potriveste gustul,se adauga tot sos de soia daca e nevoie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ianculubita 1

13.10.2015, 11:42

mihaelar63 1

13.10.2015, 12:16

Sunt grozav de gustoase ciupercile de lemn . Imi place senzatia aceia parca sunt urechiuse de bebelas ))

ianculubita 1

14.10.2015, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Pui cu mascarpone şi smântână