Gem de macese

de ianculubita in Dulceata / Gem, 15 Oct 2015 | 1099 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac asa ceva si m-am grabit sa va recomand si voua,mai ales daca aveti copii;este atat de bun,atat de sanatos si cu o textura foarte fina,asemeni cu Nutella!
Persoanele mature,pot lua in fiecare dimineata pe stomacul gol cate o lingurita cu un pahar cu apa,iar la copii li se poate pregati un mic dejun cu o canita cu lapte si o felie de paine cu unt sau margarina si gem.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de macese
  • 1kg zahar
  • 1lamaie
  • arome preferate(eu am pus anason stelat)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Macesele spalate se pun la fiert in oala cu apa cat sa le cuprinda si putin peste;(1cana);dupa ce au fiert bine si ele sunt moi,se lasa sa se raceasca,apoi se pun in robot cu tot cu apa de la fiert iar pasta rezultata se amesteca bine cu 2-3cani cu apa,daca e nevoie se mai poate adauga,pentru ca toata aceasta compozitie,trebuie trecuta prin sita si daca e groasa nu e bine.


Piureul rezultat de la trecerea prin sita,se pune intr-un vas cu fundul dublu,se adauga 1l de apa,zaharul,aromele si se lasa la fiert,adunand spuma care se formeaza mereu;gemul este gata,cand nu curge in fir,ci cade mai greu din lingura;acum e momentul cand se stoarce lamaia,se scoate anasonul,se amesteca bine si se pune fierbinte in borcane curate;pentru siguranta,se sterilizeaza in cuptor sau in apa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Lau 1

17.10.2015, 19:17

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:12

Minunat!

ianculubita 1

18.10.2015, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Gem de macese