oO_ acnA _Oo

1

Bucataras
incepator

buzau

Bucataras din 22.08.2012

RETETE34
PRIETENI72
Retete

Ardei umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2013

Spalam si punem cartofii la fiert in coaja. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca apoi incepem sa-i curatam de coaja ca mai apoi sa-i zdrobim cu furculita . Ardeii ii spalam, ii taiem pe jumatate si ii curatam bine de seminte, de nervuri si ii punem pe un sevetel sa se scurga apa din ei....

Paste cu legume

In Paste la 21 Apr 2013

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le dam sub un jet de apa rece si le lasam la scurs. Spalam si taiem in 4 rosiile cherry. Intr-un bol adaugam: pastele, rosiile, maslinele, cascavalul, oregano, sare, piper, iaurtul, putin ulei de masline. Separat "tragem" in...

Pizza de casa

In Pizza la 21 Apr 2013

Facem un aluat moale care se ia usor  pe maini, il acoperim cu o folie si il lasam la temperatura camerei 30 de minute. Aluatul trebuie in timpul acesta sa creasca in volum aproximativ de trei ori . Inainte de a incepe a lucra cu aluatul ungem mainile cu putin ulei si il impartim in 2 sau...

Rulada de biscuiti cu crema de cocos

In Dulciuri la 14 Feb 2013

Facem un sirop din apa+ zahar ,il lasam sa se raceasca si il adaugam peste biscuitii zdrobiti si amestecati cu 2 linguri de cacao . Separat facem crema de cocos din zaharul pudra+ nuca de cocos + margarina . Intindem cu mainile primul aluat de cacao ( format din  cacao +...

Supa crema de linte

In Supe la 12 Feb 2013

Spalam lintea in doua trei ape dupa care o lasam la inmuiat 40 de minute. O dam la fiert si dupa doua , trei, clocote schimbam apa ( schimbam 2 ape ) . Cand a inceput sa fiarba bine adaugam legumele tocate marunt , usturoiul zdrobit , boiaua dulce, foaia de dafin  si delicatul . Lasam...

Humus reteta

In Mancaruri de post la 11 Feb 2013

Humus reteta Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute. Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu mainile pana scapam de coji . In robotul de bucatarie adaugam nautul fiert si curatat , ingredientele...

Salata de boeuf

In Salate la 17 Ian 2013

Punem carnea la fiert  dupa care tocam legumele si le punem si pe ele  la fiert. Cartofii ii fierbem separat de morcovi si de telina. Dupa ce am fiert legumele ne ocupam  de carne o tocam si pe ea  apoi intr-un castron mai mare adaugam carnea, legumele , mazarea din...

Ciorba de babic

In Ciorbe la 15 Ian 2013

Spalam, curatam si tocam legumele, apoi le punem la fiert ca la orice ciorba . Cat timp fierb legumele tragem la tigaie babicul si kaizerul. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam orezul si lasam sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Ulterior adaugam kaizerul si babicul. Separat fierbem...

Rata pe pat de pastarnac

In Rata la 10 Ian 2013

Spalam, curatam morcovul, ceapa si telina, le taiem rondele, adaugam usturoiul curatat, boabele de piper, cimbrul si foile de dafin.  Zarzavatul, usturoiul si condimentele le punem la fiert impreuna cu otetul, vinul si sarea. Dupa ce a dat in clocot stingem focul , lasam sa se raceasca...

Piftie de porc

In Porc la 29 Dec 2012

Spalam bine carnea de porc (daca are par o  parlim  putin la flacara aragazului). Se aseaza intr-o oala mai mare si se acopera cu apa apoi se lasa la fiert cu cateva boabe de piper , doua frunze de dafin si  sare grunjoasa (la foc mic).Se spumeaza mereu. Trebuie sa fiarba pana...

Pilaf cu gaina de tara

In Pui la 27 Dec 2012

Fierbem carnea 40 de minute dupa care o scoatem , o punem intr-un vas de yena adaugan sare, piper, 2 catei de usturoi sparti nu curatati, 1 cana de vin alb si o lasam cu capac la cuptor 30 de min la 200 de grade. Intre timp curatam, spalam si tocam morcovul+ceapa apoi le adaugam in supa...

Briose de post cu nuci si stafide

In Prajituri la 20 Dec 2012

Tocam nuca si intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, zaharul, sarea, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Amestecam, dupa care adaugam apa minerala si apoi uleiul. Continuam sa amestecam pana compozitia se omogenizeaza si nu mai exista cocoloase mici de faina. Adaugam nuca...

Sarmale de curcan si vita

In Mancaruri cu carne la 19 Dec 2012

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare , ambele se pun intr-un bol mai mare si se amesteca cu carnea tocata (curcan+vita) , mararul tocat , boia dulce, suc de rosii, bulion de ardei, ulei, orezul, cimbru, piper, delicat. Cu aceasta compozitie umplem sarmalele. Separat varza...

Supa de cocos cu taitei de casa

In Supe la 19 Dec 2012

Se pune carnea la fiert, se spumeaza si cand este aproape fiarta se adauga legumele tocate si o lingura de delicat. Cat timp fierb legumele ne apucam sa facem taitei de casa . Batem 2 oua, adaugam un praf de sare si adaugam faina pana se formeaza un aluat elastic . Aluatul se ruleaza si...

Orez cu prune uscate

In Dulciuri la 28 Noi 2012

Spalam prunele bine in apa calduta, apoi le punem la fiert si le dam in clocot. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi scoatem samburii si punem prunele inapoi in apa in care au fiert apoi adaugam orezul (spalat in cateva ape), (1 masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja de lamaie...

Peste la cuptor cu garnitura de rosii umplute

In Peste la 15 Noi 2012

Scobim rosiile si le aruncam un praf de sare apoi le lasam la scurs 10 min ( capacelele nu le aruncam). Pulpa rosiei o amestecam cu sare, piper, oregano, orez, usturoiul si patrunjelul tocat. Cu aceasta compozitie umplem rosiile si le dam la cuptor timp de 30 -35 de min la 190 de grade ....

Paste cu branza la cuptor

In Paste la 14 Noi 2012

Pregatim pastele conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce le-am fiert le punem la scurs. Intre timp dam pe razatoare branza si o amestecam cu ouale batute + smantana, dupa care taiem baconul si il adaugam si pe el in amestecul branza+smantana+ oua.  Intr-un vas yena punem pastele...

Gogosari umpluti

In Muraturi la 14 Noi 2012

Se spala bine gogosarii, se indeparteaza cotoarele. Se curata  legumele impreuna cu marul si se toaca marunt . Se pregatesc borcanele: se spala bine si se usuca. Se pregateste saramura : se pun 3 parti de apa si o parte otet, o lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de zahar la litru de...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 7 Noi 2012

Se pune pieptul de pui la fiert in apa cu piper boabe si o foaie de dafin. Dupa ce a fiert , se strecoara supa si se scoate carnea de pe oase . Intre timp curatam si taiem legumele cubulete si se calesc in putin ulei. Se adauga peste supa strecurata legumele si orezul. Cand sunt fierte toate,...

Paste cu pui

In Paste la 30 Oct 2012

Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Pieptul de pui se taie fasii de 1 cm grosime si se pun in tigaia incinsa impreuna cu usturoiul pisat (calim in unt, nu ulei). Adaugam amestecul de galbenus+smantana, lasam sa dea intr-un...

Muffins cu ciocolata si stafide

In Prajituri la 22 Oct 2012

Punem intr-un bol faina, zaharul, cacaoa , praful de copt si amestecam bine . Intr-un alt bol amestecam ouale cu laptele si uleiul apoi turnam amestecul lichid peste cel solid si amestecam bine pana la omogenizare. Dupa ce am amestecat bine aluatul adaugam ciocolata rasa si stafidele. Umplem...

Muraturi asortate

In Muraturi la 20 Oct 2012

Aranjam legumele si fructele in butoi (60 L) si turnam saramura la 35- 40 de grade ca sa fermenteze  mai repede .Se tin in casa doua trei zile (la cald) apoi se muta intr-o incapere racoroasa ( camara , pivnita ) .  Textul si reteta apartine sotului :)).

Gogosari si conopida la otet pentru iarna

In Muraturi la 20 Oct 2012

Curatam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata). Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O lasam pe foc  sa dea in clolot si apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, o turnam peste...

Salata orientala cu hamsii

In Peste la 18 Oct 2012

Dupa ce am fiert cartofii in coaja si i-am curatat ii taiem cubulete mai mari. La fel facem si cu ouale fierte si cu hamsiile. Ceapa verde o tocam marunt, in schimb ceapa de apa o taiem pestisori (fideluta). Dupa ce am taiat cartofii, ouale, hamsiile si ceapa le amestecam pe toate intr-un bol mai...

Pilaf sarbesc

In Mancaruri de post la 18 Oct 2012

Calim legumele (ceapa, morcovii, ardeii, si ciupercile) .Cand acestea s-au calit, adaugam orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.  Punem totul intr-un vas yena, mai adanc , turnam supa de legume, adaugam frunzele de dafin si dam la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute....

Mancare de fasole verde

In Mancaruri de post la 17 Oct 2012

Calim ceapa in 3 linguri de ulei , apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt. Dupa 3 minute punem  fasolea verde si adaugam apa cat aproape sa o acopere. Punem si delicatul si o lasam sa fiarba. Cand fasolea e aproape fiarta se pune bulionul amestecat in prealabil cu 2 linguri de faina....

Ghebe in otet cu usturoi

In Conserve la 15 Oct 2012

Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama daca au viermi sau nu .....daca observi in codite niste puncte mici si rosiatice inseamna ca au...

"Bulz" dogaresc

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2012

Punem apa la fiert impreuna cu putina sare grunjoasa, cand incepe sa dea in clocot adaugam malaiul si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Cat fierbe mamaliga la foc mic radem branza de oaie intr-o farfurie sau castronel, adaugam branza de burduf si smantana. Cand e gata mamaliga o punem...

Mancare de spanac

In Mancaruri de legume la 7 Oct 2012

Spanacul se alege, se spala bine , se opareste in apa cu delicat , se pune la scurs si apoi se toaca  pe un fund de lemn. Rumenim faina in ulei apoi o stingem cu lapte si zeama in care a fiert spanacul , pana capata consistenta smantanii. Se adauga spanacul tocat+usturoiul pisat , un praf de...

Varza calita

In Mancaruri cu carne la 7 Oct 2012

Tocam varza, o frecam cu sare, piper, 2 linguri de otet si una de zahar. Intre timp spalam , curatam si tocam ceapa+morcovul iar rosiile le dam pe razatoare. Punem la calit costita afumata, dupa care o scoatem si adaugam cepa+morcovul, lasam 5 minute pana ceapa devine sticloasa si mai apoi...

Afisate 1 - 30 din 34 retete    

Postari recente

publicat la 21.04.2013

Ardei umpluti la cuptor

publicat la 21.04.2013

Paste cu legume

publicat la 21.04.2013

Pizza de casa

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Daca nu ar exista desenele animate, tu nu ai sti cu ce sa-ti ocupi timpul liber.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]