Briose cu iaurt si visine

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Ian 2013 | 3559 vizualizari

 

Pe Ramona o stiu de ceva timp. "Conexiunea" dintre noi a fost perfectă de la primele conversaţii. Parcă ne ştiam de+o viaţă!Eu apreciez enorm munca si dăruirea ei, ea sinceritatea si simplitatea mea. Bunatati din natura e un brand curat si pur de care Ramona se ocupă, de care m-am bucurat nu o dată, şi vă doresc şi vouă s-aveţi parte să gustaţi din bunaţăţile pline de culoare, fără îngrăsăminte chimice şi insecticide.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 300 ml iaurt simplu
  • 200 ml ulei
  • 400 gr făină
  • un plic şi jumătate praf copt
  • o lămâie
  • jumătate linguriţă sare
  • dulceată de vişine Bunătati din natură
  • zahăr pudră
  • opţional ciocolată şi bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu iaurt si visine:

Mixează ouăle împreună cu zahărul până obţii o cremă fină, lucioasă.

Adaugă uleiul în fir subţire mixând în continuare.

Adaugă iaurtul, sarea, coaja de lămâie şi sucul de la jumătate de lămâie. Mixează bine adăugând apoi  făina cernută amestecată cu praful de copt.

Trebuie să obţii o compoziţie grosuţă pe care o repartizezi cu lingura în tava în care ai pregătit forme de hârtie pentru brioşe.

Umple cam 2/3 din înălţimea formei.

Aşează tava în cuptorul preîncălzit şi coace brioşele la 160-165 grade pentru 30-35 minute. Trebuie să capete o culoare frumoasă şi să fie coapte bine. Testează cu o scobitoare.

Fie le pudrezi cu zahăr, fie le glazurezi cu ciocolată.

Eu am făcut 12 cu vişine si 12 fără.

Reteta este preluata de la user Pocahontas de pe culinar.ro.

 

RETETA IN IMAGINI

Briose cu iaurt si visine-0
Briose cu iaurt si visine-1
Briose cu iaurt si visine-2
Briose cu iaurt si visine-3
Briose cu iaurt si visine-4
Briose cu iaurt si visine-5

COMENTARII (52)

Zamfira

Zamfira 1

15.01.2013, 22:00

Sim0na

Sim0na 1

17.01.2013, 21:33

cu visine cred ca-s foarte bune!!

silvia1

silvia1 1

18.04.2013, 17:43

iaurt de baut? sau solid? danone

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!