Ghebe in otet cu usturoi

de oO_ acnA _Oo in Conserve, 15 Oct 2012 | 27376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ghebe
  • otet
  • usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper macinat (boabe)
  • foi de dafin
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in otet cu usturoi:

Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama daca au viermi sau nu .....daca observi in codite niste puncte mici si rosiatice inseamna ca au viermi, daca codita e alba, curata inseamna ca totul e ok si nu sunt viermi ...vezi imagini din galerie ).

Le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa la fiert, adaugam o lingura de sare grunjoasa si lasam sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute (adunam spuma tot timpul). Dupa ce au fiert le adunam cu o paleta, le punem intr-o strecuratoare si le trecem printr-un jet de apa rece dupa care le lasam putin la scurs si le aruncam intr-un lighean sau castron (depinde de cantitate).

Usturoiul curatat si zdrobit, otetul amestecat cu o lingura de miere, foile de dafin si piperul se adauga peste ghebele fierte si se amesteca totul foarte bine dupa care se lasa un ceas ca sa-si fure toate aromele . Pot fi mancate imediat sau le punem in borcane la pastrat.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in otet cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

de oanapl 7

ieri la 19:52

Salata cu cartofi, masline si somon

de oanapl 7

ieri la 19:12

Tort cu clatite si fructe

pe 17.08 la 16:25

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

pe 16.08 la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

pe 16.08 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pentru iarna