Ghebe in otet cu usturoi

de oO_ acnA _Oo in Conserve, 15 Oct 2012 | 19574 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ghebe
  • otet
  • usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper macinat (boabe)
  • foi de dafin
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in otet cu usturoi:

Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama daca au viermi sau nu .....daca observi in codite niste puncte mici si rosiatice inseamna ca au viermi, daca codita e alba, curata inseamna ca totul e ok si nu sunt viermi ...vezi imagini din galerie ).


Le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa la fiert, adaugam o lingura de sare grunjoasa si lasam sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute (adunam spuma tot timpul). Dupa ce au fiert le adunam cu o paleta, le punem intr-o strecuratoare si le trecem printr-un jet de apa rece dupa care le lasam putin la scurs si le aruncam intr-un lighean sau castron (depinde de cantitate).


Usturoiul curatat si zdrobit, otetul amestecat cu o lingura de miere, foile de dafin si piperul se adauga peste ghebele fierte si se amesteca totul foarte bine dupa care se lasa un ceas ca sa-si fure toate aromele . Pot fi mancate imediat sau le punem in borcane la pastrat.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in otet cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oO_ acnA _Oo 1

16.10.2012, 22:36

andreea_angelo 1

15.11.2012, 16:44

Patricia Iordache 1

21.06.2013, 14:54

Ador ghebele, hribii, galbiorii..asadar...trecem reteta la favorite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pentru iarna