Ghebe in otet cu usturoi

de oO_ acnA _Oo in Conserve, 15 Oct 2012 | 23914 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ghebe
  • otet
  • usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper macinat (boabe)
  • foi de dafin
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in otet cu usturoi:

Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama daca au viermi sau nu .....daca observi in codite niste puncte mici si rosiatice inseamna ca au viermi, daca codita e alba, curata inseamna ca totul e ok si nu sunt viermi ...vezi imagini din galerie ).


Le spalam bine si le punem intr-o oala cu apa la fiert, adaugam o lingura de sare grunjoasa si lasam sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute (adunam spuma tot timpul). Dupa ce au fiert le adunam cu o paleta, le punem intr-o strecuratoare si le trecem printr-un jet de apa rece dupa care le lasam putin la scurs si le aruncam intr-un lighean sau castron (depinde de cantitate).


Usturoiul curatat si zdrobit, otetul amestecat cu o lingura de miere, foile de dafin si piperul se adauga peste ghebele fierte si se amesteca totul foarte bine dupa care se lasa un ceas ca sa-si fure toate aromele . Pot fi mancate imediat sau le punem in borcane la pastrat.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in otet cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

oO_ acnA _Oo 1

16.10.2012, 22:36

andreea_angelo 1

15.11.2012, 16:44

Patricia Iordache 1

21.06.2013, 14:54

Ador ghebele, hribii, galbiorii..asadar...trecem reteta la favorite!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pentru iarna