Bulion de casa

de nadina73 in Conserve, 19 Aug 2010 | 12831 vizualizari

 

nimic nu se compara cu ce e facut in casa

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 lingurita sare
  • 1 frunza telina
  • 1 lingurita  de zahar
  • 1-2 linguri ulei masline(de care folositi)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion de casa:

Am primit rosii de gradina culese proaspate dar cum au fost foarte multe am zis sa fac si putin bulion


Se spala rosiile se taie bucati si se trec prin masina de rosii, eu le-am facut cu storcatorul de fructe,prin masina de rosii iasa cu mai multe pulpa pe cand cu storcatorul de fructe se pierde din pulpa si iasa mai subtire bulionul


Se pun 2 linguri de ulei intr-o cratita se pune sucul de rosii ,sare 1 lingurita de zahar si frunza de telina si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana scade bine ,aproximativ 1 ora poate si mai bine putin,pana ce dispare toata spuma


Se scoate frunza de telina si se pune in sticlute si se capseaza.


La noi in Ardeal se bea tuica de prune cu bulion,se punea un paharel de tuica si cine voia ca este o tuica fanstastic de tare se servea cu un pahar de bulion rece.


Eu nu l-am capsat deoarece era putin si il pastrez in frigider,dar pentru iarna se pun in sticle spalate bine si puse in cuptor dupa care asa fierbiti se pune bulionul in ele apoi se capseaza si se pun intre paturi 2-3 zile pana se racesc.


Bulionul este recomandat si in curele de slabire(fara zahar)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

nadina73 1

21.08.2010, 01:11

julia nu in camara ca aici nu sant caramii, dar in frigider da ca nu era mult

mariac 1

29.08.2010, 21:49

da e sanatos iti urez o zi buna

SENO 1

24.08.2011, 17:30

ce culoare frumoasa,sper sa arate si al meu la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tort Raisa,cu zmeură şi ciocolată-Reţeta cu numărul  700

ieri la 21:44

Tartă cu brânzeturi şi broccoli

ieri la 20:59

Batoane energizante cu musli

de Rocsi 9

ieri la 20:39

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-6."Maqdus"- vinete umplute in ulei de masline