Negresa cu crema de vanilie si lamaie

de Merisor in Prajituri, 20 Oct 2012 | 53350 vizualizari

 

Negresa este prajitura preferata a unuia din baietii mei, asa ca atunci cand fac trebuie sa fie cu nuca multa si cacao multa. Am facut-o in tava de 30/40 .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 6+2 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 250 gr miez de nuca macinat
  • 150 gr miez de nuca jumatati
  • 150gr unt + 50 gr pentru uns
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de lamaie(lemon curd)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie si lamaie:

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am pus nuca macinata amestecand usor, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat cu cealalta compozitie racita.


Am uns tava cu 50 gr unt, am presarat 2 linguri de zahar peste si am pus cele 150gr miez de nuca apoi am intins blatul peste nuca si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.


Cand a fost gata, am rasturnat pe un platou si am lasat-o la racit.Cand s-a racit am ras cu cutitul putin din blat(dar nu de pe partea cu nuca) pentru a-l folosi la ornat.


Intre timp am facut crema in felul urmator: Am amestecat budinca de vanilie cu zaharul, si putin lapte rece pana s-a omogenizat bine, apoi am pus restul de lapte caldut, putina sare si am fiert, mestecand continuu. Am lasat la racit, apoi am amestecat cu crema de lamaie pe care am prezentat-o aici:http://www.bucataras.ro/retete/lemon-curd-37222.html


Am intins crema peste blat si am ornat cu firimituri din blatul ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

lucy2002 1

10.12.2013, 16:47

Trebuie probata neaparat!

iri_iri 1

10.12.2013, 21:21

ai facut un deliciu

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 08:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec cu branza de vaci si merisoare
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brownie bottom cheescake