Negresa cu crema de vanilie si lamaie

de merisor in Prajituri, 20 Oct 2012 | 49039 vizualizari

 

Negresa este prajitura preferata a unuia din baietii mei, asa ca atunci cand fac trebuie sa fie cu nuca multa si cacao multa. Am facut-o in tava de 30/40 .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 6+2 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 250 gr miez de nuca macinat
  • 150 gr miez de nuca jumatati
  • 150gr unt + 50 gr pentru uns
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de lamaie(lemon curd)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie si lamaie:

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu 6 linguri de zahar, cacaoa, 150 gr de unt si laptele si le-am fiert pe baie de aburi pana s-au ingrosat putin ca o smantana. Am dat deoparte sa se raceasca. Albusurile le-am batut cu un praf de sare pana s-au intarit, apoi am pus nuca macinata amestecand usor, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Am amestecat cu cealalta compozitie racita.


Am uns tava cu 50 gr unt, am presarat 2 linguri de zahar peste si am pus cele 150gr miez de nuca apoi am intins blatul peste nuca si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.


Cand a fost gata, am rasturnat pe un platou si am lasat-o la racit.Cand s-a racit am ras cu cutitul putin din blat(dar nu de pe partea cu nuca) pentru a-l folosi la ornat.


Intre timp am facut crema in felul urmator: Am amestecat budinca de vanilie cu zaharul, si putin lapte rece pana s-a omogenizat bine, apoi am pus restul de lapte caldut, putina sare si am fiert, mestecand continuu. Am lasat la racit, apoi am amestecat cu crema de lamaie pe care am prezentat-o aici:http://www.bucataras.ro/retete/lemon-curd-37222.html


Am intins crema peste blat si am ornat cu firimituri din blatul ras.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

lucy2002 1

10.12.2013, 16:47

Trebuie probata neaparat!

iri_iri 1

10.12.2013, 21:21

ai facut un deliciu

Alexandra Burz 1

13.03.2014, 08:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Brownie cheesecake