Briose de post cu nuci si stafide

de oO_ acnA _Oo in Prajituri, 20 Dec 2012 | 4839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 300 g stafide+nuci
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura de scortisoara
  • 200 ml apa minerala '
  • 50 ml de ulei
  • un praf de sare
  • 150 g de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de post cu nuci si stafide:

Tocam nuca si intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, zaharul, sarea, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Amestecam, dupa care adaugam apa minerala si apoi uleiul. Continuam sa amestecam pana compozitia se omogenizeaza si nu mai exista cocoloase mici de faina.


Adaugam nuca pisata + stafidele, amestecam, apoi aceasta compozitie o turnam cu grija in forme si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se tine 20-25 de minute.


Pofta buna! :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

oO_ acnA _Oo 1

21.12.2012, 15:54

Merci mult bucatarasi si sarbatori fericite

Sim0na 1

21.12.2012, 20:52

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32