Prajitura Etimek

de Giana in Prajituri, 21 Apr 2014 | 7051 vizualizari

 

Aceasta prajitura se pregateste foarte usor si este foarte buna.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • jumatate de pachet cu felii de paine prajita Mulino Bianco

Sirop:

  • 300 g zahar
  • 400 ml apa

Crema:

  • 1 l lapte
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura unt
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • fructe feliate (banane, capsuni sau kiwi)
  • nuci, alune, nuca de cocos, fulgi de migdale sau fistic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Etimek:

Punem pe foc cratita cu zaharul si-l lasam sa se topeasca pana se caramelizeaza. Cand zaharul este topit si capata culoarea maronie adaugam apa fierbinte si amestecam pana da in clocot. Dupa 5 minute oprim focul si lasam siropul 10 minute sa se raceasca.

Intr-o tava dreptunghiulara sau patrata asezam feliile de paine una langa alta dupa care le insiropam cu siropul pregatit.

Pentru a pregati crema amestecam ingredientele intr-o cratita si o punem pe foc. Amestecam incontinuu cu telul pana incepe sa fiarba crema si se ingroasa ca o budinca. La sfarsit adaugam zaharul vanilat sau esenta de vanilie si o lingura de unt. Lasam crema sa se raceasca 5 minute dupa care o varsam peste blatul de paine si nivelam crema cu o spatula.

Dupa ce s-a racit bine crema putem aseza deasupra feliile de fructe si frisca batuta. Se acopera prajitura cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore, prajitura este mai buna daca sta in frigider pana a doua zi.

Ornam prajitura dupa preferinta cu fulgi de nuca de cocos, fistic sau alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Etimek" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MIUTA 1

23.04.2014, 13:14

mihaelar63 1

14.05.2014, 13:59

Interesanta praji !!!

Giana 1

14.05.2014, 14:23

Painea prajita si insiropata ii da un gust diferit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)