Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie

de adela1981 in Prajituri, 25 Iul 2012 | 4251 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 40 gr cacao
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Blatul 2:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 200 gr visine
  • 50 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 5 plicuri vanilie
  • 400 gr unt
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • 50 gr smantana pentru frisca
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie:

Pentru primul blat se bat albusurile cu zaharul spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga cacao cernuta, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca foarte incet. Se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit. Am copt 20 min, pana a trecut testul scobitorii.


Pentru cel de-al doilea blat, se bat albusurile spuma cu zaharul. Apoi adaugam faina cu praful de copt. Incorporam nuca macinata, apoi visinele. (eu am folosit din compot, cu siguranta este mai buna cu visine proaspete ) Se coace in cuptorul incalzit cca 20 min. La fel se incearca cu o scobitoare.


Pentru crema, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi se mixeaza in continuare pe baie de abur, pana ce se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca la untul batut spuma.


Se asambleaza in felul urmator, se aseaza blatul de cacao, se toarna jumatate din crema, apoi blatul cu nuca si visine si restul de crema. Se da la rece pentru o ora sau doua apoi se glazureaza.


Se topeste ciocolata cu smantana pe bain marie apoi se toarna deasupra prajiturii. Se niveleaza apoi se mai da la rece pana ce se intareste glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

26.07.2012, 13:17

Combinatia perfecta!!

Andreea Caroline 1

26.07.2012, 14:32

un deliciu...

Maria68 1

26.07.2012, 19:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine