Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie

de adela1981 in Prajituri, 25 Iul 2012 | 6540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 40 gr cacao
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Blatul 2:
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 200 gr visine
  • 50 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 5 plicuri vanilie
  • 400 gr unt
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata
  • 50 gr smantana pentru frisca
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie:

Pentru primul blat se bat albusurile  cu zaharul spuma, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga cacao cernuta, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca foarte incet. Se toarne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit.  Am copt 20 min, pana a trecut testul scobitorii.

Pentru cel de-al doilea blat, se bat albusurile spuma  cu zaharul. Apoi adaugam faina cu praful de copt. Incorporam nuca macinata, apoi visinele. (eu am folosit din compot, cu siguranta este mai buna cu visine proaspete ) Se coace in cuptorul incalzit cca 20 min. La fel se incearca cu o scobitoare.

Pentru crema, se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi se mixeaza in continuare pe baie de abur, pana ce se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca la untul batut spuma.  

Se asambleaza in felul urmator, se aseaza blatul de cacao, se toarna jumatate din crema, apoi blatul cu nuca si visine si restul de crema. Se da la rece pentru o ora sau doua apoi se glazureaza.

Se topeste ciocolata cu smantana pe bain marie apoi se toarna deasupra prajiturii.  Se niveleaza apoi se mai da la rece pana ce se intareste glazura.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine, nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

26.07.2012, 13:17

Combinatia perfecta!!

- Andreea - 1

26.07.2012, 14:32

un deliciu...

Maria68 1

26.07.2012, 19:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers