Tarta cu mere rustica

de Brindusa in Prajituri, 14 Oct 2011 | 3591 vizualizari

 

Cum timpul e cel mai mare inamic al meu in ultima vreme :), si cum aveam niste mere ce se stricau pe balcon (pacat de ele ca sunt de la tara), m-am gandit sa fac o tarta. Cind ma uit in frigider, nici urma de lapte pentru crema. Nu-i nimic, mi-am zis eu. Merge si fara. Si n-am gresit!

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  • 250 g faina
  • 150g unt de la frigider
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte rece
  • Umplutura:
  • 800 g mere
  • 10 g unt
  • 50 g zahar tos
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere rustica:

Pentru crusta taie untul in bucati mici si amesteca-l cu faina, pana se obtine un amestec nisipos. Adauga zaharul si oul si mai amesteca putin. Pune si laptele si amesteca pana ce toate sunt incorporate, nu mai mult. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora.

Curata merele de coaja si de seminte. Taie-le in felii nu foarte subtiri. Stropeste-le cu sucul de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si amesteca-le bine cu zaharul.

Incalzeste untul si pune merele cu tot sucul pe care l-au lasat. Lasa la foc mic, pana ce merele s-au inmuiat si caramelizat. Pune sucul de portocala si mai lasa 1-2 minute. 

 Intinde coca in foaie nu foarte subtire, rotunda. Toarna in centru merele caramelizate si sosul din tigaie. Ridica marginile de la coca, pentru ca sucul sa nu se verse.

Coace tarta in cuptorul incalzit, la 180 C, pentru 35- 40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere rustica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere