Găluște rapide cu prune

de elucubratiiculinare in Prajituri, 30 Aug 2012 | 1594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei, un praf de sare,
  • 2 căni apă,
  • 2 căni făină,
  • 2 ouă,
  • 15 prune,
  • 7 linguri pesmet,
  • 100 g unt,
  • 200 g zahăr,
  • 2 lingurițe scorțișoară.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluște rapide cu prune:

Spălăm prunele, le desfacem ușor doar pe o parte pentru a putea scoate sâmburele. Într-un castronel amestecăm zahărul cu praful de scorțișoară. Punem din amestecul de zahăr câte 1/2 linguriță în fiecare prună. Fierbem apa cu uleiul și un praf de sare. Când începe să clocotească adăugăm făina (cernută din timp) și amestecăm repede. Se lasă să se răcească un pic după care adăugăm cele 2 ouă, amestecând bine după fiecare. Împărțim coca în 3, apoi fiecare bucată o rulăm și o tăiem în 5 pentru a obține în total 15 bile. Cu mâna ușor udă formăm găluștele în care punem câte o prună. Punem apă la fiert și fierbem găluștele pe rând fără să le îngrămădim câte 10 minute la foc potrivit. Într-o tigaie rumenim pesmetul după care se amestecă cu restul de zahăr aromatizat cu scorțișoară, care ne-a rămas de la umplerea prunelor. Găluștele se tăvălesc în unt topit și apoi în pesmet. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Găluște rapide cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

31.08.2012, 11:48

iri_iri 1

31.08.2012, 19:06

elucubratiiculinare 1

01.09.2012, 16:36

Mulțumesc pentru comentarii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de șuncă, umplute cu salată boeuf

de RODIMUR 5

ieri la 21:16

Mancare de legume cu linte

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii

de katty 5

ieri la 19:12

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune si gem de prune