Găluște rapide cu prune

de elucubratiiculinare in Prajituri, 30 Aug 2012 | 1462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei, un praf de sare,
  • 2 căni apă,
  • 2 căni făină,
  • 2 ouă,
  • 15 prune,
  • 7 linguri pesmet,
  • 100 g unt,
  • 200 g zahăr,
  • 2 lingurițe scorțișoară.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Găluște rapide cu prune:

Spălăm prunele, le desfacem ușor doar pe o parte pentru a putea scoate sâmburele. Într-un castronel amestecăm zahărul cu praful de scorțișoară. Punem din amestecul de zahăr câte 1/2 linguriță în fiecare prună. Fierbem apa cu uleiul și un praf de sare. Când începe să clocotească adăugăm făina (cernută din timp) și amestecăm repede. Se lasă să se răcească un pic după care adăugăm cele 2 ouă, amestecând bine după fiecare. Împărțim coca în 3, apoi fiecare bucată o rulăm și o tăiem în 5 pentru a obține în total 15 bile. Cu mâna ușor udă formăm găluștele în care punem câte o prună. Punem apă la fiert și fierbem găluștele pe rând fără să le îngrămădim câte 10 minute la foc potrivit. Într-o tigaie rumenim pesmetul după care se amestecă cu restul de zahăr aromatizat cu scorțișoară, care ne-a rămas de la umplerea prunelor. Găluștele se tăvălesc în unt topit și apoi în pesmet.  Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Găluște rapide cu prune" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Sim0na

Sim0na 1

31.08.2012, 11:48

iri_iri

iri_iri 1

31.08.2012, 19:06

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

01.09.2012, 16:36

Mulțumesc pentru comentarii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!