Desert prajitura Deliciu cu caramel

de merisor in Prajituri, 8 Sep 2015 | 26519 vizualizari

 

Imi plac mult foile cu caramel si de aici mi-a venit ideea sa le combin tot cu o crema caramel. Cred ca va inchipuiti ce deliciu a iesit. Noi ne-am cam lins pe degete, asa de mult ne-a placut!

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 200 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • Pentru foi :
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 200 ml sirop caramel
  • 400 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • sirop caramel (ce mai ramane de la foi)
  • lapte (completare la siropul caramel pana la 500 ml)
  • 6 linguri faina
  • 1 varf cutit sare
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr nuca pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Deliciu cu caramel:

Caramel: Intr-un vas cu pereti dubli punem cele 200 gr zahar la caramelizat, amestecand cu o paleta sa nu se arda si sa se caramelizeze uniform. Cand zaharul este complet diluat, adaugam 400 ml lapte, avand grija sa nu ne arda aburul care se produce si lasam vasul la foc mic pana cand se topeste tot zaharul, care se solidifica la contactul cu laptele. Apoi lasam acest sirop caramel la racit.


Aluat: Intr-un vas, mixam un ou cu putina sare si 100 ml ulei, adaugam 200 ml sirop caramel racit, bicarbonatul stins in otet de mere si incepem sa incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat foarte elastic si usor moale.


Adaugam faina in aluat pana cand acesta nu se mai lipeste de maini in timp ce il framantam.


Lasam aluatul sa se odihneasca 20 de minute, apoi il impartim in trei parti pe care le intindem in trei foi si le coacem separat, pe dosul tavii, pentru 3-5 minute, la 180 de grade.


Crema: frecam cele patru galbenusuri cu doua linguri de zahar si un varf de cutit sare, pana devin spumoase, apoi adaugam putin din siropul caramel ramas, pe care l-am completat cu lapte pana am obtinut 500 ml de lichid.


Omogenizam amestecul, adaugam si faina, apoi diluam totul cu siropul si fierbem crema la foc moale, amestecand in ea continuu.


Cand este bine ingrosata si incepe sa faca basicute pe margini, stingem focul si lasam crema sa se raceasca, acoperind-o cu o folie sa nu prinda crusta.


Cand crema este complet rece, o mixam impreuna cu mascarponele, apoi o intindem intre foile coapte si racite, dar pastram putina si pentru ornat.


Asezam o greutate peste prajitura si o dam la rece pana cand foile se vor inmuia, cel putin o jumatate de zi, sau de pe o zi pe alta.


Intindem si crema oprita deasupra si presaram putina nuca, pentru a arata mai frumos.


In speranta ca v-a placut si veti incerca reteta mea, va urez spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am folosit tava de 28x40 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Deliciu cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

miki_a 1

10.09.2015, 15:25

Superba!

cristeena20 1

11.09.2015, 14:35

ce minunatie!!!

Xandrinne 1

01.11.2015, 11:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura caramel