Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE448
PRIETENI330
Retete / Dulciuri

Desert tort aniversar Mickey Mouse

In Torturi la 4 Iul 2020

Pentru blaturi:  Blatul maro:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.      Oprim mixerul si in...

Desert cheesecake cu aroma de vanilie

In Dulciuri la 10 Iun 2020

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.     Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura:      Separam ouale, albusurile le...

Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori

In Dulciuri la 31 Mai 2020

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.        Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie, amestecam, pe urma adaugam uleiul...

Desert cornuri cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 23 Mai 2020

Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem...

Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza

In Prajituri la 17 Mai 2020

      Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si esenta de vanilie), omogenizam si la final punem faina cu cacaua si praful de copt cernute. Amestecam...

Desert briose de Julia Child

In Dulciuri la 10 Mai 2020

 Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute.    ...

Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

In Dulciuri la 9 Mai 2020

Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat. Pentru crema:     Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si...

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

In Dulciuri la 4 Mai 2020

Pentru aluat:      Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte...

Desert cozonac cu aluat oparit

In Dulciuri la 1 Mai 2020

    Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.    Dupa ce s-a racorit, punem drojdia uscata, inca 50 ml de lapte caldut, 1 lingura de zahar, apoi amestecam si lasam la crescut circa 20...

Desert prajitura festiva cu ciocolata si vanilie

In Prajituri la 23 Apr 2020

Pentru blat:       Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie.     Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin,...

Desert cornulete fragede cu iaurt in aluat si umplutura de ciocolata cu rahat

In Dulciuri la 21 Apr 2020

   Topim untul pe baie de aburi, apoi il lasam la racit.     Peste untul racit punem faina, praful de copt, sarea, vanilia si iaurtul, apoi amestecam pana obtinem un aluat omogem si usor de intins.     Impartim aluatul in 2 si fiecare bucata o intindem intr-o...

Desert tort cu mousse si jeleu de piersici

In Torturi la 3 Apr 2020

Pentru blat:         Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea timp de un minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Galbenusurile le punem unul cate unul, mixand dupa fiecare la viteza mica si omogenizam.      ...

Desert prajitura din albusuri si visine din compot

In Prajituri la 25 Mar 2020

 Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.      Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la...

Desert tort teren de fotbal

In Torturi la 13 Mar 2020

Pentru blatul maro 1:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.      Oprim mixerul si in aluat...

Desert tort teren de fotbal 2

In Torturi la 13 Mar 2020

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.      Oprim mixerul si in...

Desert prajitura tricolora

In Prajituri la 1 Mar 2020

Pentru blat:       Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la micounda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare,...

Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo

In Torturi la 9 Ian 2020

Pentru blat:     Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva...

Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata

In Torturi la 5 Ian 2020

Pentru Blat:      Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.      Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.      In...

Desert tort cu mousse straciatella, oreo si piure de zmeura

In Torturi la 5 Ian 2020

Pentru blatul maro 1 si 2:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta...

Desert tort Oreo

In Torturi la 4 Ian 2020

Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem un aluat omogen.       Tapetam o tava cu peretii detasabili de 24cm cu hartie de copt...

Desert fursecuri pentru Mos Craciun

In Dulciuri la 3 Ian 2020

       Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.       Impartim in 3 parti egale, iar o parte o amestecam cu cacaoa si framantam pana obtinem un aluat omogen....

Desert tort profiterol

In Torturi la 3 Ian 2020

Pentru inceput pregatim cojile de profiterol:         Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand incepe sa dea in clocot, dam deoparte si adaugam   faina (toata odata), amestecam energic cu...

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

In Prajituri la 3 Ian 2020

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.        Separat, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi, apoi dam deoparte...

Desert prajitura aromata cu lapte si gris

In Prajituri la 13 Aug 2019

Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.     Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama...

Desert tort Castel

In Torturi la 6 Aug 2019

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.  ...

Desert chec cu branza de vaci

In Dulciuri la 7 Iun 2019

Pentru inceput mixam bine, bine ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana se albesc si isi dubleaza volumul.     Adaugam branza si mixam din nou pana la omogenizare (eu am folosit o branza mai grasa, asa ca nu a trebuit faramitata, dar daca voi folositi o branza mai slaba o...

Desert prajitura turnata cu branza si stafide

In Prajituri la 29 Apr 2019

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.       Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, dar rece, peste compozitia dulce si mai...

Desert tort Pink

In Torturi la 25 Apr 2019

Pentru Blat:      Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel, riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul,  mixam bine pana se topeste tot zaharul....

Desert pasca fara aluat cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 25 Apr 2019

 Mixam ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o culoare albicioasa.       Adaugam branza, omogenizam bine, pe urma untul moale, faina, grisul si amestecam din nou bine, dupa care punem si smanatana, iar la final stafidele, pe care le-am inmuiat putin in apa cu...

Desert prajitura rasturnata cu mere

In Prajituri la 23 Apr 2019

Pentru inceput ne ocupam de mere, le curatam de coaja si le taiem felii grosute.        Intr-o tigaie sau ibric punem zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand este lichid, dam deoparte si adaugam untul. Punem din nou pe foc si lasam sa se topeasca bine, apoi adaugam...

Afisate 61 - 90 din 240 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]