Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Mai 2020 | 6666 vizualizari

 

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca (dupa caz).

In concluzie...sunt bune oricand!!!
"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250-270 ml lapte cald
  • 1 ou mare
  • 50 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust
  • 20 g amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • Pentru uns: 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera:

Pentru aluat:
     Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.
Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.
   In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.
   Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!

Pentru crema:
     Intr-un ibric, amestecam galbenusurile cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel.
    Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.
    Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita.

Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!

     Impartim aluatul in 15 bile, cu aproximare, apoi fiecare bila o intindem intr-o foaie ovala, crestam partea de sus in linii verticale, iar partea de jos ii punem cate 1 lingura de crema patisera, apoi "impaturim" aluatul, prima data acoperim crema, apoi continuam pana formam un corn (aveti foto).
    Asezam cornurile formate intr-o tava acoperita cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 - 15 minute.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu gem