Strudel cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 2577 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400-430 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare
  • ulei
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 3 linguri gris
  • 4 -5 linguri zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • 100 g stafide
  • Sos de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Umplutura: Merele se curata si se scot cotoarele,apoi se taie cubulete. Merele se stropesc cu zeama de lamaie,se amesteca cu zaharul,stafidele inmuiate in apa calda,scortisoara,grisul si coaja de lamaie rasa. Se pune cratita pe foc si se calesc cateva minute.


Aluat: Faina se amesteca cu un praf de sare, se pune intr-un vas incapator si se face o adancitura in mijloc. Apa amestecata cu otetul si se toarna in mijlocul fainii. Se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate, apoi se framanta cu mainile pana devine neted si elastic. Aluatul se unge cu ulei, se infoliaza si se da 30-40 minute la frigider. Pe masa se intinde o fata de masa de bumbac pe care se presara faina. Aluatul se intinde cu sucitorul cat se poate, apoi se baga mainile pe sub aluat si cu dosul palmelor se intinde aluatul din mijloc spre exterior pana devine transparent,apoi se aseaza pe masa, se stropeste cu ulei si se incepe intinderea aluatului tragand de margini. La final trebuie sa obtinem o foaie macar cat masa de lucru. Pe una dintre margini se pune umplutura de mere si se ruleaza cu ajutorul fetei de masa prin ridicarea ei. Ruloul se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Strudelul se coace aprox 40 minute pana se rumeneste.


Sosul de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga amidonul si laptele. Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mica si se amesteca pana se ingroase putin. Se pun vanilia si se depoziteaza intr-un borcan. Strudelul se serveste alaturi de sosul de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adry88 1

17.05.2011, 11:22

RuxyRux 1

17.05.2011, 20:32

Fantastice

babi5 1

18.12.2014, 06:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu nucă, vin alb şi trandafiri

de Ancutsa 5

ieri la 22:34

Zacusca de vinete

de RODIMUR 5

ieri la 22:32

Dulceata de ardei iuti

de Rocsi 9

ieri la 22:04

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

pe 17.10 la 22:30

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz