Strudel cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 2335 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400-430 g faina
  • 250 ml apa
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare
  • ulei
  • Umplutura:
  • 5 mere
  • 3 linguri gris
  • 4 -5 linguri zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • 100 g stafide
  • Sos de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Umplutura: Merele se curata si se scot cotoarele,apoi se taie cubulete. Merele se stropesc cu zeama de lamaie,se amesteca cu zaharul,stafidele inmuiate in apa calda,scortisoara,grisul si coaja de lamaie rasa. Se pune cratita pe foc si se calesc cateva minute.


Aluat: Faina se amesteca cu un praf de sare, se pune intr-un vas incapator si se face o adancitura in mijloc. Apa amestecata cu otetul si se toarna in mijlocul fainii. Se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate, apoi se framanta cu mainile pana devine neted si elastic. Aluatul se unge cu ulei, se infoliaza si se da 30-40 minute la frigider. Pe masa se intinde o fata de masa de bumbac pe care se presara faina. Aluatul se intinde cu sucitorul cat se poate, apoi se baga mainile pe sub aluat si cu dosul palmelor se intinde aluatul din mijloc spre exterior pana devine transparent,apoi se aseaza pe masa, se stropeste cu ulei si se incepe intinderea aluatului tragand de margini. La final trebuie sa obtinem o foaie macar cat masa de lucru. Pe una dintre margini se pune umplutura de mere si se ruleaza cu ajutorul fetei de masa prin ridicarea ei. Ruloul se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Strudelul se coace aprox 40 minute pana se rumeneste.


Sosul de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga amidonul si laptele. Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mica si se amesteca pana se ingroase putin. Se pun vanilia si se depoziteaza intr-un borcan. Strudelul se serveste alaturi de sosul de vanilie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adry88 1

17.05.2011, 11:22

RuxyRux 1

17.05.2011, 20:32

Fantastice

babi5 1

18.12.2014, 06:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac