Desert cheesecake cu aroma de vanilie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Iun 2020 | 2419 vizualizari

 

     Are o textura fina, ca un mousse, frumos aerat, ferm si lejer! In concluzie o bunatate!
 Se poate servi pudrat cu zahar pudra, cu un piure (coulis) de fructe, chiar si cu fructe proaspete sau cu un sos de ciocolata caldut...este foarte bun si simplu :x!


   Din pacate fotografiile nu sunt foarte ajutatoare, dar gustul este minunat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
  • 150 g biscuiti (eu am folosit cu scortisoara si umpluti, dar voi puteti pune de care doriti)
  • 50 g unt topit sau 60g daca sunt simpli
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 plic praf de pudding (40 g) (cu parfum de vanilie sau Chantilly)
  • 1 kg crema de branza (eu am folosit Fromage Blanc de 35% materie grasa)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu aroma de vanilie:

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.

    Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura:

     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea si zaharul este topit, apoi
punem esenta de vanilie, plicul de pudding si amidonul si amestecam pana la omogenizare.
    Acum, punem si crema de branza si mixam usor pana incorporam frumos toate ingredientele, iar la final, albusurile batute spuma pe care le amestecam in compozitie cu o spatula cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.

    Umplutura rezultata o turnam peste baza de biscuiti, nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 45 minute.
    Pentru a fi siguri ca nu se va arde pe fund, puteti inveli tava in folie de aluminiu, pentru siguranta!
    Dupa ce Cheescake-ul este gata, il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru cateva ore sau pana dimineata.
    

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

12.06.2020, 21:50

Tare mult imi place cheesecake-ul!

Rocsi 1

15.06.2020, 19:13

Este un cheesecake super bun! Merge perfect si un sos de fructe, deasupra!

Rahela Velicu 1

28.12.2020, 14:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu dulceata