Desert cheesecake cu aroma de vanilie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Iun 2020 | 604 vizualizari

 

     Are o textura fina, ca un mousse, frumos aerat, ferm si lejer! In concluzie o bunatate!
 Se poate servi pudrat cu zahar pudra, cu un piure (coulis) de fructe, chiar si cu fructe proaspete sau cu un sos de ciocolata caldut...este foarte bun si simplu :x!


   Din pacate fotografiile nu sunt foarte ajutatoare, dar gustul este minunat! ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza:
  • 150 g biscuiti (eu am folosit cu scortisoara si umpluti, dar voi puteti pune de care doriti)
  • 50 g unt topit sau 60g daca sunt simpli
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 1 plic praf de pudding (40 g) (cu parfum de vanilie sau Chantilly)
  • 1 kg crema de branza (eu am folosit Fromage Blanc de 35% materie grasa)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu aroma de vanilie:

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.


Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura:



Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le mixam bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea si zaharul este topit, apoi

punem esenta de vanilie, plicul de pudding si amidonul si amestecam pana la omogenizare.

Acum, punem si crema de branza si mixam usor pana incorporam frumos toate ingredientele, iar la final, albusurile batute spuma pe care le amestecam in compozitie cu o spatula cu miscari de jos in sus pana la omogenizare.



Umplutura rezultata o turnam peste baza de biscuiti, nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 45 minute.

Pentru a fi siguri ca nu se va arde pe fund, puteti inveli tava in folie de aluminiu, pentru siguranta!

Dupa ce Cheescake-ul este gata, il lasam sa se raceasca, apoi il dam la frigider pentru cateva ore sau pana dimineata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

11.06.2020, 22:49

mirela0911 1

12.06.2020, 21:50

Tare mult imi place cheesecake-ul!

Rocsi 1

15.06.2020, 19:13

Este un cheesecake super bun! Merge perfect si un sos de fructe, deasupra!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Papricas de pui
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiti din faina de alac parfumati cu lavandă

ieri la 21:47

Tarta cu foietaj, pui si dovlecel

de Rocsi 9

pe 16.09 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Tort stralucitor de visine