Cheesecake cu rom si cafea

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Dec 2016 | 5598 vizualizari

 

În preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte aromat, care să țină de cald pe vremea asta, alături de un cappuccino sau un ceai fierbinte.  

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • Cheesecake
  • 250 g crema de branza
  • 150 ml smantana lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic ness
  • 100 ml rom
  • 70 ml cafea preparata
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • Ganache de ciocolata
  • 100 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml smantana lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rom si cafea:

Blat

 Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit. Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm). Se coace simplu 10 minute.

 Cheesecake

  Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează. Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză. Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine.  Apoi, adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet. Coaceți cheesecake-ul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii.

Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura. 

Ganache de ciocolată

  Topiți ciocolata pe baie de aburi. Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează. Trebuie să capete o textură fină și lucioasă. 

Decorați cheesecake-ul răcit.

TIPS-URI

1

Puneti o cratita cu apa sub cheesecake in cuptor, pentru a evita craparea acestuia la coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rom si cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandine