Caramele de casa

de abstract01 in Dulciuri, 22 Dec 2013 | 3526 vizualizari

 

o reteta simpla si pentru toata familia

 

INGREDIENTE

  • 250 g zahar tos
  • 260 g zahar brun
  • 400 g frisca sau frisca lichida vegetala (Hulala)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramele de casa:

Se topeste untul intr-o oala, se adauga zaharul si se lasa la foc mic, amestecand continuu, pana se caramelizeaza (5-10 min.).


Cand s-a topit, se ia de pe foc si se dauga frisca si zaharul vanilat. Se lasa sa clocoteasca la foc mic timp de 40 de min. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu folie de silicon/hartie de copt. Dupa ce s-a racit, se taie bucati mici.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

inainte de fiecare taietura cutitul se pune sub jet de apa rece

2

compozitia se poate folosi si ca sos pentru clatite

3

daca vreti sa testati cand sunt gata caramelele introduceti o picatura in apa rece, daca ramane tare atunci caramelele pot fi luate de pe foc daca nu, le mai puteti fierbe putin

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramele de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadea68 1

23.12.2013, 21:15

anneronvaas 1

17.02.2014, 04:03

ninnahenny 1

17.02.2014, 04:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus