Desert branzoaice (bascute) pufoase

de VI in Dulciuri, 10 Apr 2021 | 298 vizualizari

 

Cele mai bune si pufoase branzoaice ! Faceti-le si nu veti regreta! Reteta este cat se poate de simpla,doar timpul de dospire e impedimentul!

 

INGREDIENTE

  • 500 g.faina
  • 7 g.drojdie uscata
  • 200 g.lapte
  • 2 oua
  • 80 g.unt 80%grasime
  • coaja lamaie
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 300 g.branza de vaci bine scursa
  • ,70 g.zahar
  • 2 oua
  • 1 vanilie
  • coaja de lamaie
  • cateva stafide sau merisoare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoaice (bascute) pufoase:

Incepem cu incalzirea laptelui pe foc,cu zaharul si untul,dar fara a fierbe. Lasam putin la racorit.


Amestecam faina cernuta cu drojdia (din cea care nu trebuie activata) ,apoi adaugam compozitia cu lapte, ouale, coaja de lamaie, sarea,si framantam la robot 10 minute. Adaugam din cand in cand cate putina faina in afara de cea cantarita, pana ce compozitia se desprinde de vas. Lasam la crescut 1-2 ore pana se dubleaza volumul.


Presaram putina faina pe un fund de lemn si intindem o foaie pe care o impartim in 12 bucati egale. Umplem fiecare patrat cu o lingura din compozitie,apoi sigilam cate doua colturi opuse strangand usor si udand cu putina apa.


Le asezam in tava de aragaz pe hartie de copt si mai lasam la crescut 15-20 de minute. Ungem cu un galbenus + o lingura -doua de lapte. Coacem apoi 20 de minute sau pana s-au rumenit usor deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoaice (bascute) pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

VI 1

13.04.2021, 09:55

Va multumesc tuturor!

mirela0911 1

13.04.2021, 18:58

Yummy!

Rocsi 1

15.04.2021, 18:57

Cat de minunate sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu cirese