Desert biscuiti cu unt si cacao

de oanapl in Dulciuri, 24 Oct 2017 | 3718 vizualizari

 



Dacă vă doriți să pregătiți niște biscuiți delicioși care să își păstreze forma în timpul coacerii, vă invit să încercați această rețetă (cel puțin așa garantează Dana Tudor, dacă se urmează sfaturile)Eu recunosc că nu am respectat întru totul sfaturile, pentru că timpul nu îmi permitea. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Dana Tudor. Au ieșit grozav de delicioși și s-au evaporat rapid din farfurie. Eu i-am pregătit împreună cu fetița mea, și i-am decupat cu ajutorul decupatorelor animăluțe, i-am ștampilat cu Moș Crăciun și nu au ieșit tocmai perfecți. :D

 

INGREDIENTE

  • 100g unt nesarat, cu 82% grasime, la temperatura camerei
  • 75g zahăr măcinat
  • 50g zahar brun măcinat
  • 170g făină
  • 25g cacao
  • 1 ou rece
  • un praf de sare
Portii: 44
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu unt si cacao:

Cerni făina împreună cu cacaua și sarea. Mixezi untul aflat la temperatura camerei și tăiat cubulețe împreună cu zahărul pudră și zahărul brun până la o consistență pufoasă. Adaugi oul rece și omogenizezi compoziția. Adaugi apoi făina cernută împreună cu cacaua și sarea și amesteci.
Este recomandată amestecarea compoziției în continuare cu mixerul, dar cu paleta fluture pentru aluat, la viteză medie, pentru a nu încălzi untul.
La final, aduni aluatul cu mâna, îl pui în folie alimentară și îl introduci în frigider pentru minimum două ore.
Scoți aluatul din frigider și îl lași la temperatura camerei cca 10 minute, apoi îl întinzi între două foi de copt urmărindu-se menținerea unei grosimi uniforme a aluatului de cca. 4mm.
Urmeaza decuparea. Aici sunt 2 reguli de respectat pentru un rezultat bun:
Prima este să se folosească decupatoare de mărimi apropiate pentru fiecare tavă. În acest fel rezultă o coacere egală și uniformă a biscuiților.
A doua este să se introducă din nou în frigider pentru câteva minute aluatul întins între cele două foi de copt și abia apoi să se înceapă decuparea biscuiților. În acest fel se vor obține biscuiți cu margini drepte.
Marginile rămase din aluat după decupare biscuiților se adună într-o minge care se înfoliază și se introduce din nou în frigider.
Dacă pe parcursul decupării aluatul se înmoaie din nou și biscuiții decupați iși pierd forma la transferul lor de pe blatul de lucru în tavă, introduci înca o dată aluatul întins între cele două foi de copt în frigider pentru câteva minute, apoi continui decuparea biscuiților.
Biscuiții decupați îi așezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru cca 10 minute. 
După ce s-au copt biscuiții, scoți tava din cuptor și îi lași câteva minute să se răcorească pe o suprafață protejată timp în care biscuiții iși consolidează textura. Scoți apoi biscuiții și îi lași la răcit pe un grătar. Dupa ce s-au răcit complet, biscuiții se așază în cutii de tablă tapetată cu folie alimentară unde se pot păstra cca 7 zile la temperatura camerei sau în congelator cca 90 de zile.

 

 

TIPS-URI

1

avem doua reguli de respectat pentru un rezultat bun. Prima este sa folosim decupatoare de marimi apropiate pentru fiecare tava. In acest fel, rezulta o coacere egala si uniforma a biscuitilor. A doua este sa introducem din nou in frigider pentru cateva minute aluatul intins intre cele doua foi de copt si abia apoi sa incepem decuparea biscuitilor. In acest fel vom obtine biscuiti cu margini drepte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu unt si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

24.10.2017, 20:42

Am auzit ca ai biscuiti buni si am venit!

oanapl 1

24.10.2017, 21:01

Vă mulțumesc! Cu drag te servesc Rocsi!

dantes 1

27.10.2017, 08:35

Deliciosi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cake After Eight