Cornuri cu sos de fructe de padure

de Rocsi in Dulciuri, 3 Apr 2013 | 1880 vizualizari

 

Aveam niste fructe de padure in congelator si aveam pofta sa fac ceva din ele.Trebuia sa prepar ceva de post, ma gandisem la o prajitura dar am zis ca nu prea poate fi luata si la pachet.Asa ca m-am gandit mai bine si m-am decis sa fac cornuri.Au iesit tare bune, pline de savoare cum imi plac..

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 3-4 linguri zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3/4 cana de apa minerala
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

Pentru sosul de fructe de padure:

  • 1 castron fructe de padure (congelate in cazul meu)
  • 4-5 linguri zahar (daca doriti mai dulce sosul puneti mai mult)
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu sos de fructe de padure:

Aluatul:

Apa minerala o incalzim putin.

Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar.

Faina o cernem si o punem intr-un bol.

Peste adaugam restul de zahar, uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de portocala.

Amestecam putin cu mana, punem drojdia dizolvata, apoi turnam cate putina apa si framantam.

Cand aluatul devine nelipicios si elastic incetam sa mai adaugam apa si il mai framantam 2-3 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa isi dublrze volumul intr-un loc cald.



Sosul de fructe de padure:

Fructele le lasam sa se decongeleze.

Le mixam putin (sa nu le facem pasta), adaugam zaharul si cel cu pastai de vanilie.

Turnam amestecul intr-un ceaunel si il punem pe foc.

Cand s-a incalzit adaugam amidonul si lasam pana de ingroasa (daca doriti sa iese ca o budinca puneti o lingura in plus de amidon).

Dam deoparte cand este gata si lasam sa se raceasca.

Din aluat formam 15 bile.

Intindem cu sucitorul niste dreptunghiuri, punem putin sos de fructe apoi rulam cornurile.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cand le terminam pe toate de rulat le introducem in cuptorul incins.

Le lasam 30-40 de minute pana devin aurii.


Preparam un sirop din miere si putina apa, scoatem cornurile cand sunt gata si un un penson le ungem, apoi le acoperim sa ramana moi.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Rocsi 1

04.04.2013, 22:09

Mena ti-am pus deoparte

CookieMonster 1

08.04.2013, 10:17

ma termina fructele de padure

Rocsi 1

08.04.2013, 10:45

Si mie imi plac mult Cookie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase