Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure

de RODIMUR in Dulciuri, 31 Dec 2018 | 824 vizualizari

 

Când am postat rețeta de salam de biscuiți de post am anunțat că voi face și unul de frupt, mult mai bun. Astfel, am înlocuit margarina cu unt și am adăugat ingrediente delicioase, (alune și ulei din alune de pădure) pe lângă vișine din dulceață, nucă de cocos și arome...
Din ingredientele de mai jos am făcut 4 bucăți de salam de biscuiți, cam de câte 15 cm lungime fiecare și cu diametrul de aproximativ 5,5-6 cm.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de biscuiți populari
  • 200 grame de rahat
  • 150 grame de unt
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de zahăr tos
  • 15-20 vișine din dulceață
  • 150 grame de alune de pădure
  • 3 linguri de sirop de la dulceața de vișine
  • 2-3 linguri de ulei de alune de pădure
  • 1-2 linguri de esență de rom
  • 3-4 linguri de nucă de cocos
  • 6 linguri de apă
  • Pentru decor:
  • nucă de cocos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure:

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor.


Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie cubulețe, cu laturile de aproximativ 1 cm.


Se face un sirop/sos bine legat din: apă, zahăr și cacao, în care se adaugă untul, ca să se topească.


Se amestecă biscuiții sfărâmați, cu rahatul tăiat cubulețe, cu vișinele din dulceață și cu sosul de cacao. Se amestecă bine ingredientele și se mai adaugă sirop din dulceață, esența de rom, uleiul de alune de pădure și 3-4 linguri de nucă de cocos, ca să se lege bine compoziția. Se amestecă ușor, până ce compoziția este uniformă și bine legată.


Se întinde pe planșetă o folie alimentară pe care se presară nucă de cocos și se pune cu lingura compoziția preparată. Se adaugă alunele de pădure. Se rulează compoziția cu ajutorul foliei alimentare, având grijă ca alunele de pădure să rămână în interior și ruloul de salam de biscuiți să fie ”învelit” în nucă de cocos.


Se înfășoară ruloul în folie, se leagă la capete și se mai strânge/modelează, pentru a-i da forma rotundă a unui salam și pentru a-l lega și mai bine, prin presare.


Se procedează la fel, până la epuizarea compoziției.


Bucățile de salam se țin la frigider, până a doua zi, când se taie felii groase cam de 1,5 cm.


Se ține la frigider până la epuizare.


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi și stafide umezite în esență de rom, în prealabil.

2

Rulați strâns salamul de biscuiți, ca să se lege, să nu se desfacă.

3

Salamul de biscuiți poate fi făcut și de dimensiuni mai mari (ca lungime și grosime), dar mie mi se pare că aceste dimensiuni din rețetă sunt cele mai potrivite.

4

Înainte de a-l tăia, salamul trebuie să stea câteva ore la frigider, ca să se lege și să nu se desfacă.

5

Nu tăiați feliile de salam de biscuiți prea subțiri, ca să nu se desfacă. Eventual, înainte de porționare, puteți ține salamul de biscuiți în congelator, timp de 10-15 minute. Apoi el se va tăia mai frumos și mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RODIMUR 1

01.01.2019, 22:24

Așa e Rocsi! E foarte bun! Untul și mai ales uleiul de alune de pădure îi dau un gust foarte bun, rafinat...Plus alunele, vișinele și esența de rom...Chiar merită făcut așa, pentru că din acela cu margarină, parcă nu e chiar așa bun...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

dantes 1

04.01.2019, 10:01

Delicios!

RODIMUR 1

04.01.2019, 11:15

Îți mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu visine