Fursecuri cu cacao si scortisoara

de laura_n in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 936 vizualizari

 

Fursecurile! Cui nu ii plac fursecurile? Cu unt, cu ciocolata, cu vanilie, cu lamaie, cu alune, s.a.m.d.
Le prefer, sunt rapide, sunt gustoase, versatile, am impresia ca dureaza ceva mai mult si in plus de toate astea, le facem impreuna, piticii si cu mine! Momente minunate din viata noastra, momente haioase, pline de distractie, pline de faina si de fursecuri de diferite forme :))))
De data aceasta, am optat pentru o varianta ultra rapida. Si pe cat de rapida e varianta, pe atat de bune sunt fursecurile!
Haideti sa vedeti, eu va astept si cu cafeaua fierbinte! :))

 

INGREDIENTE

  • - 150 g unt gras
  • - 80 g zahar brut
  • - 1 ou de gaina
  • - 1 praf de sare
  • - 3 linguri cacao neagra
  • - 250 gr faina alba
  • - 50 g zahar cu melasa
  • - scortisoara macinata
  • - 1/2 praf de copt
  • - 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • - 50 ml lapte dulce
  • - ciocolata neagra pt glazurat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu cacao si scortisoara:

Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora.


Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare. Adaugam bicarbonatul, laptele, omogenizam, adaugam cacaoa, scortisoara si faina cernuta cu praful de copt si incepem sa framantam cu mana un aluat destul de inchegat, dar nu suplimentati cu faina.


Pe un blat de lucru, intindem un strat de zahar cu melasa. Formam un rulou gros din aluat, il tavalim prin zaharul cu melasa si il ambalam in folie alimentara. Il punem 5 minute la congelator cat sa se inchege un pic si sa il taiem usor.


Intre timp, pornim cuptorul, pregatim o tava cu hartie de copt. Scoatem aluatul de la congelator, il scoatem din folie si taiem felii groase de aproximativ 2 cm, poate si mai mult. Asezam feliile in tava si punem la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana cand vedem fursecurile frumos crescute si zaharul de pe margine usor aurit. Le scoatem din cuptor, le lasam la racit pe un gratar si apoi le ornam cu ciocolata topita. Sunt grozave!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

09.09.2015, 14:50

Parca simt aroma de scortisoara!

simona72 1

09.09.2015, 15:39

Urato

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos