Deliciu de spirale la cuptor

de susu in Dulciuri, 22 Iun 2016 | 5389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne sau fussilli,
  • 1 bucata sunca sau kaizer, 200 gr,
  • 500 ml rosii pasate sau 250 gr intregi,
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie,
  • 1 capatana de usturoi,
  • 1 ardei capia,
  • Cateva masline dacă aveți prin frigider,
  • 1/2 morcov ras fin,
  • 2 maini de branza rasa fin,
  • 4 maini de cascaval ras mare,
  • 2 lg pline de smantana sau iaurt gras,
  • 2 oua mari,
  • Patrunjel, oregano, busuioc,
  • 1 lgt boia dulce,
  • 1 lgt curry,
  • 1/2 lgt curcuma,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Sare,
  • 1/3 lgt Ienibahar macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu de spirale la cuptor:

Punem 2 l de apa pe foc și când începe sa fiarbă adaugam 2 lgt de sare, 1/3 lgt ienibahar macinat, coriandru, foi de dafin si pastele. Amestecam mereu și lasam sa fiarba al dente vreo 8 min, le gustam. Aceste paste Ciao pasta mi-au placut foarte mult, sunt luate de la Kaufland si cred ca sunt de la Pambak. Calim carnea si legumele pe rand în ordinea următoare : usturoiul zdrobit, ceapa tocata, kaizerul cuburi, maslinele, morcovul ras și ardeiul taiat julliene. Punem rosiile, 1/2 cana de apa de la fiertul pastelor, o parte din verdeata, 1 lgt condimente uscate formate din : rosii uscate, busuioc, piper, usturoi, boia, patrunjel și restul de boia, curry și curcuma. Adaugam in transe pastele scurse și le calim 2 min impreuna cu sosul. Asezam într-un vas 1/2 din paste, verdeata, 1 lgt condimente, o mana de branza si doua de cascaval. Punem restul de paste, verdeata, condimente și branza. Batem ouale cu smantana si le punem peste. Dam la cuptor vreo 10 min la 180 de grade doar cat sa se rumenească deasupra nu sa se usuce de tot sa ramana fara sos. Sunt ft bune și în prima faza fără sa le mai dam la cuptor. Se mai poate face în fel urmator, nu mai amestecati pastele cu sosul ci se pune un rand de paste, unul de sos, verdeata, branza si ouale batute.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu de spirale la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

susu 1

26.06.2016, 14:09

Îmi cer scuze, încarc de pe telefon și e tare aiurea, trec aici ingredientele pentru ca nu ma mai lasa sa modific reteta : 200 gr penne sau fussilli, 1 bucata sunca sau kaizer, 200 gr, 500 ml rosii pasate sau 250 gr intregi, 1 ceapa alba, 1 ceapa rosie, 1 capatana de usturoi, 1 ardei capia, Cateva masline dacă aveți prin frigider, 1/2 morcov ras fin, 2 maini de branza rasa fin, 4 maini de cascaval ras mare, 2 lg pline de smantana sau iaurt gras, 2 oua mari, Patrunjel, oregano, busuioc, 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry, 1/2 lgt curcuma, Piper proaspăt măcinat, Sare, 1/3 lgt Ienibahar macinat

MotanLaOale 1

30.06.2016, 12:04

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 13:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de chec