Desert prajitura din albusuri si visine din compot

de Gherca Daniela in Prajituri, 25 Mar 2020 | 1311 vizualizari

 

Daca tot am avut cateva albusuri ramase de la diverse preparate, zic sa fac repede ceva dulce...

Aceasta prajitura, chiar daca este doar din albusuri, blatul a iesit pufos si foarte aromat, iar in combinatia cu visina putin acrisoara, prajiturica este o super combinatie de gusturi!

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 220 g zahar
  • 200 g faina
  • 280 g visine scurse din compot
  • 150 ml ulei
  • 120 g iaurt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 20 g mac macinat
  • putina sare
  • In plus:
  • 30 g cacao
  • 40 g faina
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri si visine din compot:

 Albusurile le mixam bine impreuna cu putina sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul, iar zaharul s-a dizolvat. Dupa acest pas, adaugam uleiul, putin cate putin si mixam la viteza mica pana la omogenizare.
     Punem si iaurtul, amestecam, apoi macul si la final faina impreuna cu praful de copt si omogenizam bine totul.

    Compozitia rezultata o impartim in 2. Intr-o parte adaugam cacao si putina esenta de rom, iar in cealalta parte restul de faina si putina esenta de vanilie.

     Intr-o tava patrata (de 24cm), eu am pus in yena, tapetata cu hartie de copt, punem lingura cu lingura din cele 2 compozitii pana terminam. Deasupra, asezam visinele din compot, apasand-le usor in interiorul aluatului, iar inainte de a da tava in cuptor o scuturam putin pentru a nu forma goluri in timpul coacerii.
    Caocem prajitura in cuptorul preincalzit la 170°C pentru circa 30-35 minute.
    Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o puteti pudra cu zahar pudra, sau dupa bunul plac...cu frisca sau simpla.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri si visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie