Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine

de Oana in Prajituri, 28 Feb 2018 | 3649 vizualizari

 

Chiar daca este post ne putem rasfata cu o prajitura delicioasa si usor de facut. O prajitura cu lapte de cocos, cu mac si visine. Sigur o sa va placa, este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g visine congelate
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt de cocos
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte de cocos
  • 2 linguri mac
  • 270 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurite bicarbonat
  • 2 linguri nuca de cocos pentru decor
  • zahar pudra petru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine:

Mixeaza untul de cocos solid cu zaharul pana se omogenizeaza bine si zaharul incepe sa se topeasca. Adauga laptele de cocos si mixeaza usor. Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si macul si pune treptat peste compozitia de mai sus. Amesteca usor si incorporeaza bine ingredientele.


Tapeteaza o tava patrata de 24 cm cu hartie de copt si rastoarna aluatul. Niveleaza usor.


Pune zahar pudra peste visinele usor decongelate si asaza-le deasupra prajiturii.


Coace prajitura la 170 grade C, pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii.


Scoate tava din cuptor si pune prajitura pe un grilaj si las-o la racit.


Presara deasupra nuca de cocos si zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

In loc de unt de cocos puteti folosi margarina.

2

Laptele de cocos sa fie din cel la conserva sau cutiuta de carton, arata ca o smantana groasa. Il gasiti la raionul de produse asiatice, nu confundati cu bautura de cocos lichida la cutie de carton.

3

Se pot folosi si visine proaspete sau alte fructe, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu mac, cocos si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

dantes 1

02.08.2018, 11:58

Buna!

Valclaudia 1

02.08.2018, 20:14

arata apetisant si stiu ca prajiturile de post pot fi foarte gustoase!

Rahela Velicu 1

02.08.2018, 21:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec delicios cu visine