Prajitura cu nuca,prune si bezea

de papabundetot in Prajituri, 31 Aug 2014 | 9774 vizualizari

 

Prajitura asta nu cred ca va e straina,este o prajitura pe care toata lumea o face,in special cu mere si bezea,doar ca eu o ador si din aceasta cauza o fac in diverse variante de fructe si arome.Mie,aceasta prajitura imi aminteste de copilarie desi…nimeni in familia mea nu a facut vreodata aceasta prajitura cand eu eram copil,dar ori de cate ori mananc gandul imi zboara la vremea copilariei nu stiu de ce…poate pentru ca e senzationala :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 8 oua
  • 20 linguri ulei
  • 16 +12 linguri zahar
  • 20 linguri lapte
  • 22 linguri faina
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 kg prune
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 gr nuca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,prune si bezea:

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am amestact cu zaharul si esenta si l-am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si l-am dat la copt la foc mic.

Prunele le-am taiat felii,le-am pus intr-o cratita impreuna cu anasonul,scortisoara,nucsoara si zaharul si le-am lasat la foc pana cand s-au inmuiat bine,apoi le-am dat deoparte sa se raceasca putin.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat peste ele si 12-13 linguri de zahar,si am mixat bine pana cand am obtinut o bezea lucioasa.Dupa ce aluatul s-a copt mai bine de jumatate,am scos tava din cuptor,am pus peste blat prunele,o parte din nuca,apoi deasupra bezeaua si restul de nuca si am dat iarasi prajitura la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.

Am lasat prajitura sa se raceasca bine si apoi am portionat-o…in opinia mea asta e prajitura copilariei…merita sa o incercati! 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,prune si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

bianca92 1

31.08.2014, 22:32

mm ce bun ..chiar ca e papa bun de tot

simona72 1

01.09.2014, 09:15

Buna priaji, buna combinatia!!

Rocsi 1

01.09.2014, 20:28

Mmm, cat imi mai place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune uscate si nuci