Desert fursecuri zebra cu gris si cacao

de laura_n in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 4374 vizualizari

 

Pentru Mosul cel bun!
Aceste fursecuri vi le aduc de la Iuliana Florentina Avram care ma topeste cu retetele ei frumoase.
Eu le-am placut imediat ce le-a adus pe blogul ei, astfel ca nu a durat mult pana sa le fac.
Reteta ei o gasiti aici: http://retetefeldefel.ro/fursecuri-cu-gris-si-cacao/
Eu am gresit ceva la aceasta reteta, astfel ca fursecurile au iesit mai plate, nu atat de bombate si frumoase, insa atat de pufoase, incat raman fursecurile mele favorite.
Multumesc mult, Iuliana! Sunt tare incantata de ele!
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina alba
  • 200 gr gris
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 40 gr unt
  • 40 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 2 linguri lapte praf
  • 100 ml lapte dulce
  • cacao
  • zahar cu rom
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri zebra cu gris si cacao:

Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.


Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.


Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam.


Aici eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.


Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.


Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute.


Le scoatem, apoi le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie si le lasam la racit.


Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.


Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea.

 

TIPS-URI

1

Puteti presara zahar pudra peste ele, daca le doriti mai dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri zebra cu gris si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Criss 1

15.12.2015, 09:31

mihaelar63 1

15.12.2015, 14:48

Eu inca nu am servit cafeluta > Vrei ?

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:58

ce frumoooosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu legume la cuptor
  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata cu mure si iaurt