Desert briose de Julia Child

de Gherca Daniela in Dulciuri, 10 Mai 2020 | 663 vizualizari

 

Mereu cumparam din magazin aceste briose super bune si pufoase si acum m-am gandit ca as vrea sa le incerc si eu...sunt superrr bune si usor de facut. 
Un aluat pe baza de oua si unt si foarte putin lapte, coapte in tava de briose, iar coacerea lor dureaza mai putin de 30 minute...simplu, doar ca avem de asteptat pana creste aluatul in volum! :D
"Aluaturi de casa"
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru maia:
  • 85 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata sau 20g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 360 g faina (180 g + 180 g)
  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie dupa gust
  • optional: coaja de la portocala/lamaie
  • 1 praf de sare
  • 170 g unt moale la temperatura camerei
  • In plus: 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de Julia Child:

Incalzim laptele intr-un bol incapator, peste punem drojdia, lasam cateva minunte sa se dizolve, apoi punem oul si 180g de faina, amestecam pana omogenizam bine totul, apoi turnam si celelalte 180g de faina apoi acoperim totul cu folie de plastic si lasam circa 40 minute.



Dupa ce maiaua a crescut, punem restul ingredientelor, ouale, sarea, zaharul, aromele preferate si faina, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Acum incorporam untul moale, putin cate putin si framantam mereu pana terminam tot gramajul de la unt.

Daca aluatul este mai moale, mai puteti adauga putina faina, eu am mai pus, depinde de faina pe care o folosim!



Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.



Dupa ce a crescut, impartim aluatul in 12 bucati egale si formam briosele (ne folosim de putin ulei).

Pregatim o tava de briose pe care le ungem cu ulei si le asezam acolo, iar ca si model rupem o parte din aluat si o asezam peste partea mai mare...foto).

Mai lasam 20 minute la crescut, apoi le ungem cu galbenusul de ou si dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute sau pana sunt frumos rumenite!



Sunt minunateee!



Merita asteptarea de a le pregati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de Julia Child" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Tabita _ 1

11.05.2020, 00:18

Rocsi 1

11.05.2020, 19:33

Cat de pufoase ti-au iesit!

dantes 1

14.05.2020, 15:55

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )