Desert bombe cu ciocolata

de Criss in Dulciuri, 21 Dec 2019 | 561 vizualizari

 

Aceste delicioase bombe cu ciocolata le-am descoperit pe pagina de facebook Retete by Pokhas. Pokha e o fata tare draguta si plina de calitati. Pe langa faptul ca e cea mai sexy "culinareasa", are niste retete traznet. Am incercat cateva din retetele ei Fursecuri cocostar, Pasca cu ciocolata, Sigara borek si toate au fost delicioase . Candva, in vara, am vazut aceste bombe postate pe pagina ei de facebook si le-am trecut pe lista de asteptare. Ieri voiam sa-i rasfat pe ai mei cu ceva dulce si ciocolatos si am facut aceste prajituri/fursecuri, nici nu stiu cum sa le numesc, asa ca raman la bombe. :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: 
  • 1 borcan nutella 
  • 1ou 
  • 250 g faina 
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 lingura otet de mere 
  • 2 linguri apa 
  • 50 ml ulei 
  • 90 ml lapte 
  • 1 praf de sare 
  • amidon pentru intins aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bombe cu ciocolata:

Mai intai pregatim interiorul "bombelor" :D Adica, luam o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Cu ajutorul a doua lingurite, formam gramajoare de ciocolata pe hartia de copt. Punem tava in congelator pentru 30 minute. Intre timp ne ocupam de aluat. Punem intr-un bol oul, apa, otetul, laptele, uleiul si amestecam. Adaugam apoi faina amestecata cu sare si bicarbonatul de sodiu si amestecam pana obtinem un aluat moale si matasos. Daca e nevoie mai putem adauga o lingura de faina. Eu n-am mai adaugat. Lasam aluatul 20 minute la odihnit, apoi il rulam sub forma de sul si il impartim in atatea bucati cate gramajoare de ciocolata avem. (Pokhas spunea de 32 gramajoare, eu am impartit in 16, pentru ca atata ciocolata am avut si cred ca si bombele mele au fost mai marisoare.)


Bucatile de aluat le-am dat prin amidon si le-am intins sub forma de disc de marimea unei farfuriute. Pe piecare disc de aluat am pus cate o "bomba" intarita, am adunat marginile, le-am lipit astfel incat sa nu curga ciocolata si am incercat sa le dau o forma rotunda. Bombele obtinute, le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptorul preincalzit, pentru 15 minute. Pokhas spunea ca le coace 6-8 minute, dar eu, in uptorul de la aragaz le-am tinut mai mult, pentru ca nu erau coapte. Ele trebuie sa se rumeneasca usor. (Vedeti imaginea cu "bomba" intoarsa. ) Ar fi aratat mai bine daca s-ar fi rumenit si deasupra, dar pentru a obtine aspectul dorit, e nevoie sa-mi schimb cuptorul. Eu le-am pdra cu putin zahar si le-am gustat asa calde, dar mie mi-au placut mai mult dupa ce s-au racit.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bombe cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Geanina87 1

23.12.2019, 10:49

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:23

dantes 1

29.12.2019, 13:09

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata