Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu

de amalia01 in Dulciuri, 30 Ian 2015 | 890 vizualizari

 

Am facut gogosi...nimic deosebit...dar am vrut sa le dau o haina noua. Am cautat, m-am informat si m-am hotarat...

 

INGREDIENTE

  • 1. gogosi:
  • 500g faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 40 gr drojdie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • 2. sos de zmeura
  • 100 g zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita boabe de piper (rosu)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu:

1. gogosi: Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Se framanta bine pana se obtine un aluat care nu se leaga de maini, elastic, apoi se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bumbac cca 1 ora. Se intinde cu sucitorul o foaie mai groasa(cca 3 mm) pe planul de lucru presarat cu faina, se taie rondele cu un pahar,apoi se mai lasa 20-25 min la crescut ; Dupa ce au crescut se prajesc pe ambele parti, intr-o cratita cu mult ulei,apoi se scot pe un servetel absorbant.


2. sos de zmeura: Zmeura, zaharul si boabele de piper se pun la foc mic si se fierb pana cand se leaga, rezultand un sos cu consistenta unei smantani subtire. Sosul astfel obtinut se strecoara printr-o sita deasa.


Servire: Gogosile se umplu cu crema de ciocolata si se stropesc din abundenta cu sosul de zmeura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

30.01.2015, 09:55

mirela0911 1

30.01.2015, 15:24

Bune bune!

Rocsi 1

30.01.2015, 21:12

Ce as servi macar una!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nori pufosi (gogosi pufoase)