Gogosi din aluat oparit

de Miha in Dulciuri, 18 Mar 2010 | 8399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat oparit:

Apa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului.


Se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de vanilie si ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.


Se cate o lingurita din aluat si se pune in uleiul foarte bine incins. Se prajesc la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti.


Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se pudreaza cu zahar.


Sursa

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa lasati destul loc intre gogosi, deoarece cresc destul de mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

18.03.2010, 22:35

nu ca sunt foarte bune si gustoase dar mie asa mi s-au parut mai uleioase dar cand erau reci si dupa ce au stat intre servetele erau minunate

Miha 1

18.03.2010, 22:53

Mai, din puctul meu de vedere nu-s foarte bune si gustoase dar daca copiilor le-au placut inseamna ca or fi fost macar bunute.

ionix 1

19.03.2010, 16:22

noua ne facea matusica noastra cand eram mici... n-am mai mancat de vreo 15 ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos