Gogosi din aluat oparit

de Miha in Dulciuri, 18 Mar 2010 | 7796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi din aluat oparit:

Apa, laptele si untul se pun la fiert, impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot se adauga faina, toata deodata si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase, pana incepe sa se dezlipeasca de pe peretii vasului.


Se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de vanilie si ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.


Se cate o lingurita din aluat si se pune in uleiul foarte bine incins. Se prajesc la foc mic, pana se rumenesc pe ambele parti.


Se scot pe un prosop absorbant, dupa care se pudreaza cu zahar.


Sursa

 

TIPS-URI

1

aveti grija sa lasati destul loc intre gogosi, deoarece cresc destul de mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi din aluat oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

18.03.2010, 22:35

nu ca sunt foarte bune si gustoase dar mie asa mi s-au parut mai uleioase dar cand erau reci si dupa ce au stat intre servetele erau minunate

Miha 1

18.03.2010, 22:53

Mai, din puctul meu de vedere nu-s foarte bune si gustoase dar daca copiilor le-au placut inseamna ca or fi fost macar bunute.

ionix 1

19.03.2010, 16:22

noua ne facea matusica noastra cand eram mici... n-am mai mancat de vreo 15 ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Albinita