Îngheţată de vanilie şi pepene galben

de alice_ciobanu in Dulciuri, 7 Iul 2011 | 3727 vizualizari

 

O îngheţată, câteva fructe şi puţină ciocolată....vă inspiră?

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 gr zahăr tos
  • o esenţă vanilie
  • 2 buc  pepene galben
  •  vişine proaspăt culese, pentru ornat
  • 50 gr ciocolată amăruie, pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de vanilie şi pepene galben:

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.

Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos.  Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.

Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.

Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită, amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.

Tăiaţi un pepenele galben  în două, obţinând astfel două jumătaţi. Scoateţi-i sâmburii şi aruncaţi-i. Scobiţi puţin din mijloc, din miez, pentru a forma gaura mai mare. Miezul sfărâmaţi-l cu ajutorul unei furculiţe şi încorporaţi-l în îngheţată. Puneţi îngheţata în scobitura formată. Ornaţi cu vişine proapsete, cărora le-aţi scos sâmburii cu ajutorul unui ac mare, având grijă să rămână pulpa întreagă. Radeţi deasupra ciocolată amăruie.

O îngheţată reconfortantă!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de vanilie şi pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura turnata cu branza si afine

de oanapl 7

ieri la 17:14

Tort cu zmeura , banane si 50 de Primaveri

pe 01.03 la 13:59

PRAJITURA MIMOZA

pe 29.02 la 10:38

BRIOSE SARATE

pe 29.02 la 10:23

Pulpe de pui barbeque la cuptor

de Rocsi 9

pe 28.02 la 20:14

TOP
utilizatori

mirela0911

4534 puncte

oanapl

2156 puncte

Constelatialeu

1856 puncte

Panacris

1657 puncte

Catalina L

1596 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri simple cu vanilie