Îngheţată de vanilie şi pepene galben

de alice_ciobanu in Dulciuri, 7 Iul 2011 | 2355 vizualizari

 

O îngheţată, câteva fructe şi puţină ciocolată....vă inspiră?

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 3 gălbenuşuri
  • 75 gr zahăr tos
  • o esenţă vanilie
  • 2 buc  pepene galben
  •  vişine proaspăt culese, pentru ornat
  • 50 gr ciocolată amăruie, pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de vanilie şi pepene galben:

Într-un vas puneţi pe foc laptele cu vanilia şi încălziţi puternic, până aproape de punctul de fierbere.


Separat frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se deschide la culoare şi are un aspect spumos. Încorporaţi treptat laptele fierbinte şi amestecaţi cu o lingură de lemn.


Turnaţi apoi compoziţia astfel obţinută într-un vas şi pe bain-marie continuaţi fierberea până ce amestecul se îngroaşă şi începe să îmbrace lingura. Lăsaţi crema să se răcească complet.


Frişca lichidă se bate până ce îşi menţine forma şi o încorporaţi în crema de ou răcită, amestecând bine. Turnaţi totul într-o formă şi daţi la congelator timp de minim 6 ore sau, mai bine, peste noapte.


Tăiaţi un pepenele galben în două, obţinând astfel două jumătaţi. Scoateţi-i sâmburii şi aruncaţi-i. Scobiţi puţin din mijloc, din miez, pentru a forma gaura mai mare. Miezul sfărâmaţi-l cu ajutorul unei furculiţe şi încorporaţi-l în îngheţată. Puneţi îngheţata în scobitura formată. Ornaţi cu vişine proapsete, cărora le-aţi scos sâmburii cu ajutorul unui ac mare, având grijă să rămână pulpa întreagă. Radeţi deasupra ciocolată amăruie.


O îngheţată reconfortantă!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de vanilie şi pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

divainbucatarie 1

08.07.2011, 10:26

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:33

ma inspira sa trec in bucatarie sa fac odata gemu ala de visine )

Bunica 1

15.07.2011, 11:26

foarte buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Day and night