Placinta cu branza si stafide

de nico15 in Dulciuri, 7 Noi 2010 | 3988 vizualizari

 

Simplu si te scoate din incurcatura

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de placinta Linco
  • 5-6 oua
  • 700 gr de branza de vaci
  • 1 pachet de stafide
  • Sare
  • 7-8 linguri de zahar tos
  • Zahar pudra pentru final
  • Ulei
  • 50-100 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:


Se pune branza de vaci intr-un castron, se pune zaharul, se amesteca bine, dupa care se adauga ouale continuandu-se amestecarea compozitiei se adauga un praf de sare si stafidele, se gusta compozitia daca se constata ca nu este suficient de dulce se mai adauga zahar.

Se ia pachetul de foi de placinta, se-ntinde prima foaie se unge cu unt (untul trebuie sa-l topim), se-ntinde si a doua foaie care si ea se unge cu unt si se aseaza foaia a treia pe care se pune compozitia, se formeaza niste rulouri. Se mai sparge un ou si se ung rulourile. Acestea se pun in tava de aragaz care a fost in prealabil unsa cu ulei sau cu unt, se aseaza rulourile si se da la cuptor aproximativ 25 de minute. Dupa scurgerea timpului se verifica daca este placinta facuta, daca da se stinge focul si se mai lasa 10 minute, dupa care se pudreaza, se scoate din tava si se taie, daca mai necesita zahar se poate pudra.



Sfat : daca stafidele sunt cam tari se pot inmuia in apa, dar pentru un gust deosebit se pot inmuia in cogniac.



Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

silvi0ara 1

07.11.2010, 09:46

Foarte buna.

nico15 1

07.11.2010, 13:29

Poftim o bucatica draga Silvioara

vanilla 1

09.11.2010, 17:56

nu ne dai mai multe poze ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite