Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata

de Gherca Daniela in Torturi, 5 Ian 2020 | 2421 vizualizari

 

"Bunatati pentru Craciun"!
Tortuletul nostru de Sarbatori!:x A fost super bun :x

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de ciocolata (tava 22cm):
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 2 oua mari
  • 65 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt Dr. Oetker
  • 1 praf de sare
  • Sirop: apa+zahar+esenta de portocale si vanilie
  • Mousse de portocale:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 100 gr zahar
  • 7 gr gelatina Dr. Oetker
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • 50 gr ciocolata neagra rasa
  • 50 gr coaja de portocala confiata
  • Spuma de ciocolata:
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • Decor:
  • piscoturi
  • fructe
  • ciocolata neagra topita
  • creion roz pentru scris
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata:

Pentru Blat:
     Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte.
     Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare.
     In compozitia rezultata adaugam ciocolata topita si  amestecam cu mixerul la viteza mica.
     Turnam aluatul  intr-o tava  de 22cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini si dam la cuptor pentru circa 30 de minute.
    Cand este gata il lasam pe un gratar sa se raceasca, apoi il asezam din nou in tava in care l-am copt. Eu am pus si folie de plastic, dar nu este cazul!

Eu am preferat sa-l insiropez, chiar daca blatul este ciocolatos si nu este necesar, noua asa ne place!

Siropul il faceti dupa gustul vostru (mai dulce sau mai aromat).

  Pentru Mousse-ul de portocale: Hidratam gelatina in apa rece comform instructiunilor de pe ambalaj. Sucul de potocale il punem intr-un ibric pe foc impreuna cu zaharul pana se infierbanta, apoi adaugam gelatina tinuta cateva secunde la microunda si omogenizam. Lasam sa se raceasca complet. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu sucul de portocale racit. La final adaugam ciocolata neagra taiata marunt si amestecam usor pana obtinem o crema aerata si uniforma. Turnam crema obtinuta peste blatul insiropat si dam la rece pentru jumatate de ora.   Pentru spuma de ciocolata:
         Intr-un bol punem ciocolata rupta in bucatele, iar intr-un ibric incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si turnam peste ciocolata. Lasam circa 1 minut, apoi amestecam bine, bine pana la omogenizare.
        Lasam sa se raceasca complet, apoi o dam la congelator pentru 30 minute.
       Dupa acest timp, scoatem ciocolata, adaugam zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Punem ciocolata spuma peste mousse-ul de portocale si decoram dupa imaginatie, eu am folosit piscoturi trecute prin glazura de ciocolata si cateva fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Elena"