Tort cu crema de visine, iaurt si nuci

de getix in Torturi, 2 Ian 2013 | 3123 vizualizari

 

Mentionez ca am urmat reteta tortului facut de Ancuta :,,Tort cu nuci si crema de visine,,

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 80 g nuca macinata
  • o fiola esenta de rom
  • Crema de visine:
  • 1 compot de visine
  • 4 linguri gem de visine
  • 80 g nuca tocata
  • 4 linguri de miere
  • 1 compot de piersici
  • sucul de la 2 portocale
  • 20 g gelatina
  • 200 ml frisca Hulala
  • Crema de iaurt:
  • 300 ml iaurt
  • 1 lingura zahar pudra, 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca Hulala
  • coaja rasa de la o portocala
  • piersici din compot ( eu am uitat sa opresc si le-am pus pe toate in crema de visine )
  • gelatina 15 -20g
  • Pentru ornat :
  • frisca, fulgi de migdale si ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de visine, iaurt si nuci:

Pt. blat :Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Se adaugă pe rând galbenuşurile si se amestecă uşor după fiecare. Se adaugă esenţa de rom. Făina se amestecă cu nuca macinată si se adauga peste compoziţia de mai sus. Se introduce la cuptor într-o forma tapetata cu hartie de copt. Dupa ce s-a copt se lasa la racit . Se taie blatul in trei.


Între timp pregatim crema de visine: Gelatina se pune la hidratat in putina apa. Se lasa la scurs visinele apoi scoatem samburii. Piersicile se toaca marunt, se adauga sucul de portocale + 6 linguri de compot de visine.Totul se pune pe foc pana da un clocot. Se trage de pe foc si se adauga mierea si gemul. Se paseaza cu mixerul vertical. Gelatina se pune pe foc pt. a se dizolva apoi se adauga peste fructe si se amesteca bine. Se pune nuca si se lasa la racit. Intre timp pregatim frisca iar cand crema de fructe s-a mai racit adaugam frisca si amestecam .


Incepem asamblarea tortului :Pe un platou punem primul blat, il insiropam apoi fixam inelul de tort in jurul lui. Punem o parte din crema de visine apoi celalalt blat, ]nsiropam, crema de visine si iar blat.


Pt. crema de iaurt : mixam iaurtul cu zaharul, adaugam coaja de portocala apoi gelatina pentru care am urmat acelasi procedeu ca cel de mai sus (hidratare , dizolvare ) . Frisca batuta se amesteca cu crema de iaurt (acum ar fi trebuit sa pun cateva piersici dar din pacate eu am uitat) asa ca voi puneti-le ! Aceasta crema de iaurt se pune peste ultimul blat si se introduce tortul la frigider pana a doua zi .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de visine, iaurt si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

getix 1

03.01.2013, 21:38

multumesc Merisor !

La Ancuta 1

06.01.2013, 22:07

Mă bucur că v-a plăcut. Foarte bine arată

getix 1

08.05.2013, 17:52

Mai avea putin si venea vara, acum am vazut postarea Ancuta ...mea culpa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si capsuni