Tort cu ciocolata si zmeura

de Lorra in Torturi, 8 Ian 2015 | 2509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca
  • Crema zmeura
  • 250 gr zmeura
  • 250 gr frisca
  • 1 lingura zahar
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 150 gr ciocolata + 100 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si zmeura:


  • Blat


Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza.


Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.


Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus.


Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat.


Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.



  • Crema cioco


Se pune intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici si se tine pe foc pana la omogenizarea cremei.


Se da la frigider peste noapte, apoi se mixeaza 5 min.



  • Crema zmeura


Se scoate zmeura de la congelator, se amesteca cu o lingura de zahar si se tine asa timp de o ora, apoi se pune la blender pana devine piure si zaharul este topit.


Se trece piureul de zmeura prin sita pentru a inlatura semintele apoi se amesteca cu frisca batuta spuma tare.



  • Glazura de ciocolata


Se topeste ciocolata amestecata cu frisca, apoi se lasa la racit.



Blatul se taie in 3 parti egale pe care se aseaza cele doua creme iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata.


Se mixeaza cei 200 ml frisca, se umple un pos si se orneaza tortul dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lorra 1

10.01.2015, 21:55

Mc Dantes

mihaelar63 1

20.01.2015, 09:58

Imi place mult tortul tau Si crema , am eu asa o retinere fata de gelatina

Lorra 1

20.01.2015, 10:12

Da, fara gelatina cremele odata ce este bine batuta frisca la zmeura iar crema de cicolata este tinuta la frigider cat trebuie, va iesi perfect

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura