Tort cu ciocolata si zmeura

de Lorra in Torturi, 8 Ian 2015 | 3262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema ciocolata
  • 250 gr ciocolata
  • 250 ml frisca
  • Crema zmeura
  • 250 gr zmeura
  • 250 gr frisca
  • 1 lingura zahar
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 150 gr ciocolata + 100 ml frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si zmeura:


  • Blat


Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza.


Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.


Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor, cu miscari lente de jos in sus.


Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul deja incins. Se coace la foc moderat.


Cand este copt, se opreste focul si se mai lasa 5 minute in interior, cu usa intredeschisa.



  • Crema cioco


Se pune intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici si se tine pe foc pana la omogenizarea cremei.


Se da la frigider peste noapte, apoi se mixeaza 5 min.



  • Crema zmeura


Se scoate zmeura de la congelator, se amesteca cu o lingura de zahar si se tine asa timp de o ora, apoi se pune la blender pana devine piure si zaharul este topit.


Se trece piureul de zmeura prin sita pentru a inlatura semintele apoi se amesteca cu frisca batuta spuma tare.



  • Glazura de ciocolata


Se topeste ciocolata amestecata cu frisca, apoi se lasa la racit.



Blatul se taie in 3 parti egale pe care se aseaza cele doua creme iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata.


Se mixeaza cei 200 ml frisca, se umple un pos si se orneaza tortul dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lorra 1

10.01.2015, 21:55

Mc Dantes

mihaelar63 1

20.01.2015, 09:58

Imi place mult tortul tau Si crema , am eu asa o retinere fata de gelatina

Lorra 1

20.01.2015, 10:12

Da, fara gelatina cremele odata ce este bine batuta frisca la zmeura iar crema de cicolata este tinuta la frigider cat trebuie, va iesi perfect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si visine