Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza

de Gherca Daniela in Prajituri, 17 Mai 2020 | 1967 vizualizari

 

Pentru familie numeroasa dublati cantitatile, dar si tava sa fie mai mare! ;) 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100g-120g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80ml lapte
  • 60ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cacao
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200g crema de branza
  • 80g zahar pudra
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 20g amidon de porumb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza:

      Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si esenta de vanilie), omogenizam si la final punem faina cu cacaua si praful de copt cernute. Amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.

      Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava dreptunghiulara de dimensiune 27cm-18cm tapetata cu hartie de copt si dam deoparte pana ne ocupam de crema...

Pentru crema:

      Branza o amestecam cu zaharul pudra, oul, amidonul si putina esenta de vanilie pentru aroma si cu o lingura punem peste blatul de cacao in model de diagonala pana terminam toata crema.
    Dam tava la cuptorul preincalzit la 175°C pentru 30 minute.
    Cand este gata o pudram cu zahar pudra!

 Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca