Ecler

de mamaieelena in Prajituri, 6 Iul 2011 | 6145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250 mlapa
  • 100 gr.margarina
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 1 lingura zahar
  • Crema:
  • 1 plic cu crema de la Dr.Oetker care se face la rece
  • 300 ml lapte rece
  • 1 ciocolata de 200 gr.amaruie
  • 2 linguri cu lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Intr-o cratita am pus apa cu zaharul, sarea si margarina la foc si cand a clocotit am pus faina toata odata si am amestecat vertiginos, sa nu ramana cocoloase. Se pune la rece (eu am pus-o intr-o cratita cu apa rece). Cand s-a racit am pus ouale pe rand avand grija sa nu punem pe celalalt ou decat dupa ce a fost bine incorporat cel dinainte. 

Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie cerata si cu mana umeda cu apa se fac eclerele (eu nu am posh) Le-am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa pana la coacere. Se lasa sa se raceasca (eu le-am facut cu o zi inainte).

Crema: laptele rece din frigider se pune in bol impreuna cu crema pudra se va bate cu mixerul 3 minute. Ciocolata cu laptele se pun pe foc mic sa se topeasca si amestecam bine pana se topeste toata ciocolata si lasam deoparte ca sa ne ocupam de eclere pe care le vom taia la jumatate pentru a fi umplute cu crema. Eu am pus ciocolata pe deasupra cu pensula de silicon .

Au fost delicioase.Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

14.07.2011, 11:56

pe gustul meu

jolygina 1

18.07.2011, 07:17

preferatele mele

vickyduta 1

10.02.2012, 15:00

Adorate, sunt cele mai bune prajituri, felicitari arata ca pe vremuri minunate.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie