Tarta cu ciocolata si crema de branza

de Miha in Prajituri, 26 Apr 2013 | 4981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 225 g branza “Miez de lapte”
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciocolata si crema de branza:

Blat:

Amestecam intr-un castron  faina cu cacaoa, zaharul pudra (eu il rasnesc putin in masina de cafea), praful de copt, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam oul si untul moale la temperatura camerei si incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact, ce nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul in tava de tarta, ridicand si pe margini, formand o bordura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, acoperim cu o bucata de hartie de copt si punem deasupra o greutate. Aceasta poate fi o craticioara, niste boabe de fasole sau orez.

Se da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit foarte bine se poate scoate blatul pe un platou sau poate ramane in tava.

Crema:

Branza se mixeaza cu blenderul vertical pana devine fina. Se adauga laptele  condensat si se mixeaza in continuare. Pentru ca mi s-a parut cam moale am adaugat 1 intaritor de frisca si am mixat pana a capatat consistenta.

Am turnat crema peste blat si am dat la frigider pana am pregatit glazura de ciocolata.

Glazura:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit putin, turnam peste crema de branza. Dam din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

TOP
utilizatori

katty

5333 puncte

Rocsi

4428 puncte

Constelatialeu

3656 puncte

mihaelar63

3377 puncte

dantes

2307 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu ficatei in sos de rosii
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de morcovi cu ghimbir

de Anett 1

ieri la 21:54

Faguri

ieri la 16:03

Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau

de katty 7

ieri la 14:11

Ciuperci coapte cu verdeturi (de post)

de katty 7

ieri la 14:05

Hummus de fasole

de katty 7

ieri la 11:33

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piscoturi, piersici din compot si miez de lapte