Prajitura cu capsuni si frisca

de ela in Prajituri, 2 Iun 2013 | 7506 vizualizari

 

nu arata grozav prajitura taiata,dar la gust este tare buna...am facut prajitura cu gandul la bunica mea,care daca ar fi trait,ieri ar fi fost ziua ei....ii placea orice gateam eu,mai ales cafeaua facuta de mine era cea mai buna din lume...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsuni
  • 3 linguri lapte
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 250 gr zahar
  • 8 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta rom fiola
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gris
  • 1 praf de sare
  • CREMA:
  • 2 plicuri budinca + 3linguri zahar + 800ml lapte + 100 gr margarina pt prajituri
  • GLAZURA:
  • 300 ml crema de patiserie sau frisca
  • 250 gr crema mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 150 gr iaurt de capsuni
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si frisca:

Mixam albusurile cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul.


Separat.frecam galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si esenta de rom,apoi adaugam laptele.Turnam peste albusurile batute spuma si mixam.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn.


Capsunile le avem pregatite din timp(le spalam,le curatam si le taiem bucati mai mici si le punem la scurs intr-o sita.


Punem o hartie de copt pe fundul unei tavi mari si turnam compozitia,apoi punem deasupra capsunile pe care le-am presarat in prealabil cu gris.Dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 30minute.Facem testul cu scobitoarea.Oprim focul si lasam in cuptor inca vreo 10minute inainte de a scoate blatul.Lasam sa se raceasca,dam hartia jos de pe fundul blatului.


Pregatim budinca dupa instructiunile de pe pachet ,oprim focul si adaugam margarina sau untul si amestecam bine.Turnam peste blat dupa ce s- racorit putin si nivelam.


Crema de patiserie sau frisca lichida o mixam cu intaritorul de frisca.


Seprat mixam cateva clipe crema mascarpone cu zaharul pudra,adaugam iaurtul de capsuni si incorporam in frisca batuta.


Punem frisca peste crema si ornam dupa gust cu ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Lorra 1

12.06.2013, 23:07

delicioasa !!!

adryanna_10_bv 1

13.06.2013, 15:46

foarte buna da nu scrie cat lapte adaugam la blat

ela 1

13.06.2013, 16:37

scuze,am uitat de lapte,3linguri trebuie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si fructe