Desert prajitura aromata cu lapte si gris

de Gherca Daniela in Prajituri, 13 Aug 2019 | 2768 vizualizari

 

Un desert foarte gustos cu o aroma placuta de lamaie si vanilie care merge perfect alaturi de o cafeluta, ceai sau lapte! 
 

 

INGREDIENTE

  • 75 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 ore mari
  • 200 g faina
  • 100 g gris
  • 1 plic praf de copt
  • 330 ml lapte
  • Optional:
  • sos de ciocolata, zahar pudra, glazura de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura aromata cu lapte si gris:

Untul moale il mixam impreuna cu zaharul, apoi punem ouale unul cate unul, iar dupa ce le incorporam bine punem coaja de lamaie, esenta de vanilie si amestecam.
    Peste acest amestec adaugam ingredientele uscate (faina, grisul si praful de copt), omogenizam si la final adaugam zeama de lamaie si laptele.
    Compozitia rezultata o turnam intr-o tava... in cazul meu o tava guguluf, tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit pentru circa 40 minute la 180°C.
   Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam si o putem servi cu mare pofta.
    In cazul meu cu putin sos de ciocolata, dar voi o puteti servi asa simpla, pudrata cu zahar pudra sau ii puteti face o glazura de lamaie.
         O bunatate!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu lapte si gris" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu malai