Fursecuri fragede

de CulinaryRainbow in Prajituri, 5 Apr 2015 | 1423 vizualizari

 

Anul acesta am vrut ceva special de Sfintele Sărbători Pascale. Anii trecuți am decorat coșul în care am pus ouăle, am făcut iepurași și mielușei în formele speciale de copt, așa că anul acesta am zis să decorez fursecuri. Am decorat și de Crăciun, de ce n-aș face-o și de Paște?

E drept; e nevoie de timp și de ceva îndemânare dar după două, trei fursecuri decorate, mâna vă a conduce, nu voi pe ea. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 300 g făină cernută
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • două gălbenușuri
  • două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie
  • un praf de sare

  • Ingrediente Royal icing:
  • două albușuri
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu amidon
  • 350 g zahăr pudră
  • coloranți alimentari
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

 Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.

Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.

După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing, o glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de zeamă de lămâine. Se poate și așa, nu pățește nimic. 

Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră.

Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.

Pentru a decora fursecurile aveți nevoie de poșuri de unică folosință și duiuri de dimensiune mică, sau vă puteți confecționa acasă conuri din hârtie de copt.

Spor la treabă!

 

TIPS-URI

1

Puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață.

2

Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede-0
Fursecuri fragede-1
Fursecuri fragede-2
Fursecuri fragede-3
Fursecuri fragede-4
Fursecuri fragede-5
Fursecuri fragede-6

COMENTARII (45)

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

07.04.2015, 21:58

Mulțumesc din suflet, Mihaela!

Florin  A

Florin A 1

10.12.2015, 13:22

Cat de frumoase sunt!

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

12.12.2015, 23:59

Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!