Fursecuri fragede

de Rita Ilies in Prajituri, 5 Apr 2015 | 5042 vizualizari

 

Anul acesta am vrut ceva special de Sfintele Sărbători Pascale. Anii trecuți am decorat coșul în care am pus ouăle, am făcut iepurași și mielușei în formele speciale de copt, așa că anul acesta am zis să decorez fursecuri. Am decorat și de Crăciun, de ce n-aș face-o și de Paște?

E drept; e nevoie de timp și de ceva îndemânare dar după două, trei fursecuri decorate, mâna vă a conduce, nu voi pe ea. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente fursecuri:
  • 300 g făină cernută
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • două gălbenușuri
  • două plicuri de zahăr vanilinat sau o păstaie de vanilie
  • un praf de sare

  • Ingrediente Royal icing:
  • două albușuri
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu amidon
  • 350 g zahăr pudră
  • coloranți alimentari
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

 Amestecăm toate ingredientele și frământăm până când acestea se leagă și devine compact. Punem aluatul la rece pentru minim 3 ore. Puteți frământa seara și să lăsați aluatul în frigider peste noapte.

Pe masa de lucru tapeta cu puțină făină am întins aluatul rece la o grosime de aproximativ 7-8 mm și am tăiat fursecurile. Le-am așezat în tavă și le-am copt 5 minute la temperatura de 200 de grade. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor așa că ar fi indicat să urmăriți prima tură de fursecuri.

După ce s-au copt și s-au răcit le-am decorat cu royal icing, o glazură care trebuie lucrată repede sau acoperită cu folie când e nevoie, altfel se usucă și nu mai poate fi folosită. Vă spun sincer că eu nu am acoperit-o cu nimic, dar am mai ”înmuiat-o cu câte-o picătură-două de zeamă de lămâine. Se poate și așa, nu pățește nimic. 

Mixați albușurile până când obțineți o spumă tare. Adăugați zeama de lămâie, amidonul și continuați să mixați adăugând treptat zahărul pudră.

Împărțiți glazura obținută în funcție de câte culori vreți să folosiți pentru decor.

Pentru a decora fursecurile aveți nevoie de poșuri de unică folosință și duiuri de dimensiune mică, sau vă puteți confecționa acasă conuri din hârtie de copt.

Spor la treabă!

TIPS-URI

1

Puteți decora aceste fursecuri și cu ciocolată sau le puteți uni cu dulceață.

2

Puteți prepara o simplă bezea cu care să le ungeți puțin și să presărați bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Rita Ilies 1

07.04.2015, 21:58

Mulțumesc din suflet, Mihaela!

Florin A 1

10.12.2015, 13:22

Cat de frumoase sunt!

Rita Ilies 1

12.12.2015, 23:59

Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu portocale si ciocolata