Prajitura "Norisor"

de farfuriavesela in Prajituri, 15 Mai 2014 | 10397 vizualizari

 

Un desert cu crema fina si pufoasa, cu aroma de cocos si vanilie. Daca nu ma credeti, urmariti filmul de mai jos!!! http://youtu.be/cZkR5JXgScI

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
Pentru crema
  • 250 gr unt
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 100 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura de amidon
  • esenta de vanilie
Pentru bezea
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 25 gr ciocolata alba pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Norisor":

Preparam blatul

Frecam bine galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilinat, pana se face o crema, apoi adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o tava cu unt si intindem bine compozitia obtinuta. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc mic, pentru 20 min.

Preparam crema

Amestec zaharul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaug laptele si pun cratita pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste adaug esenta de vanilie.

Mixam bine untul si adaug din compozitia de mai sus cate o lingura, pana cand o incorporez in totalitate.

Preparam bezeaua

Pe baie de abur batem bine albusurile cu zaharul.

Montam prajitura astfel

Peste blatul racit adaugam crema, o nivelam bine apoi punem bezeaua, la final radem ciocolata alba.
Lasam la rece (cine rezista), sa se aseze bine prajitura dupa care poate fi portionata si servita, asta daca nu ati gustat deja!!! hahah

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Norisor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

15.05.2014, 18:06

Deliciu!

mirela0911 1

15.05.2014, 19:15

Rocsi 1

15.05.2014, 20:26

Ce pufosenie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Flori de ciocolata