Prajitura "Norisor"

de farfuriavesela in Prajituri, 15 Mai 2014 | 8666 vizualizari

 

Un desert cu crema fina si pufoasa, cu aroma de cocos si vanilie. Daca nu ma credeti, urmariti filmul de mai jos!!! http://youtu.be/cZkR5JXgScI

 

INGREDIENTE

Pentru blat
  • 100 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 10 linguri de apa
  • 200 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
Pentru crema
  • 250 gr unt
  • 100 gr fulgi de cocos
  • 100 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 1 lingura de amidon
  • esenta de vanilie
Pentru bezea
  • 5 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 25 gr ciocolata alba pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Norisor":

Preparam blatul

Frecam bine galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilinat, pana se face o crema, apoi adaugam apa si faina amestecata cu praful de copt.

Ungem o tava cu unt si intindem bine compozitia obtinuta. Introducem tava in cuptorul incalzit, la foc mic, pentru 20 min.

Preparam crema

Amestec zaharul, fulgii de cocos, amidonul, apoi adaug laptele si pun cratita pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce se racoreste adaug esenta de vanilie.

Mixam bine untul si adaug din compozitia de mai sus cate o lingura, pana cand o incorporez in totalitate.

Preparam bezeaua

Pe baie de abur batem bine albusurile cu zaharul.

Montam prajitura astfel

Peste blatul racit adaugam crema, o nivelam bine apoi punem bezeaua, la final radem ciocolata alba.
Lasam la rece (cine rezista), sa se aseze bine prajitura dupa care poate fi portionata si servita, asta daca nu ati gustat deja!!! hahah

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura "Norisor"-0
Prajitura "Norisor"-1
Prajitura "Norisor"-2
Prajitura "Norisor"-3
Prajitura "Norisor"-4
Prajitura "Norisor"-5

COMENTARII (21)

Rux

Rux 1

15.05.2014, 18:06

Deliciu!

mirela0911

mirela0911 1

15.05.2014, 19:15

Rocsi

Rocsi 1

15.05.2014, 20:26

Ce pufosenie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!