Desert cornuri cu crema de ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 3534 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
Sunt tare bune langa o cafeluta sau ca o gustarica intre mese!:x

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250-270 ml lapte cald
  • 1 ou mare
  • 50 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100g zahar
  • 20g faina
  • 40-45g cacao
  • 350ml lapte
  • 100g ciocolata neagra
  • Pentru uns:
  • 1 albus
  • 1 galbenus
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu crema de ciocolata:

Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.

Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.

In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!

Pentru crema:

Intr-un ibric, amestecam faina, cacao si zaharul, apoi turnam lapte putin cate putin pana omogenizam bine totul. Transferam ibricul pe foc, iar cand s-a incalzit, punem si

ciocolata rupta in buatele si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.

Lasam sa se raceasca acoperit cu folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma pojghita!

 

Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!

Impartim aluatul in 3 sau 4 (depinde cat de mari le doriti) si fiecare bila o intindem intr-o forma rotunda si cu o rola de pizza taiem aluatul in 8 tringhiuri.

Fiecarui triunghi format ii punem cate o lingura de crema de ciocolata, iar ca sa nu curga foarte tare crema la coacere ungem marginile cu albus batut, apoi rulam pana formam un corn.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit, la 170°C cu ventilatie pentru circa 20 minute!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Reteta de tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu dovleac