Desert cornuri cu crema de ciocolata

de Gherca Daniela in Dulciuri, 23 Mai 2020 | 2270 vizualizari

 

"Aluaturi de casa"
Sunt tare bune langa o cafeluta sau ca o gustarica intre mese!:x

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250-270 ml lapte cald
  • 1 ou mare
  • 50 g unt topit(margarina)
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100g zahar
  • 20g faina
  • 40-45g cacao
  • 350ml lapte
  • 100g ciocolata neagra
  • Pentru uns:
  • 1 albus
  • 1 galbenus
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu crema de ciocolata:

Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte.

Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam drojdia dizolvata, laptele aromat si dulce, oul batut foarte putin si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen.

In aluat turnam putin cate putin din untul topit si continuam sa framantam pana devine elastic si nelipicios.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, ne ocupam de crema, trebuie sa fie rece in momentul umplerii aluatului!

Pentru crema:

Intr-un ibric, amestecam faina, cacao si zaharul, apoi turnam lapte putin cate putin pana omogenizam bine totul. Transferam ibricul pe foc, iar cand s-a incalzit, punem si

ciocolata rupta in buatele si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa.

Lasam sa se raceasca acoperit cu folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma pojghita!

 

Cand aluatul a crescut si crema s-a racit, ne apucam de cornuri!

Impartim aluatul in 3 sau 4 (depinde cat de mari le doriti) si fiecare bila o intindem intr-o forma rotunda si cu o rola de pizza taiem aluatul in 8 tringhiuri.

Fiecarui triunghi format ii punem cate o lingura de crema de ciocolata, iar ca sa nu curga foarte tare crema la coacere ungem marginile cu albus batut, apoi rulam pana formam un corn.

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si dam tava la cuptorul preincalzit, la 170°C cu ventilatie pentru circa 20 minute!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi umplute cu dulceata