Fursecuri Oameni de Zapada

de Ancutsa in Dulciuri, 17 Noi 2016 | 1935 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri pufoase si vesele cu forme de oameni de zapada, dar si altele cu stafide, rahat de trandafiri, nuca macinata si coaja de lamaie. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 6 linguri (cu varf) faina
  • un praf de copt
  • 1 cescuta ulei
  • un varf lingurita sare
  • 2 lingurite cacao
  • pentru decor:
  • stafide
  • rahat de trandafir
  • coaja de lamaie
  • dulceata
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Oameni de Zapada:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

 O parte din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.

 Se toarna din compozitia alba si din cea neagra, intr-o tava cu foaie sau folie speciala de copt, alternand si decorand dupa imaginatie. Eu am facut cativa oameni de zapada, alte fursecuri stafide, coaja de lamaie, rahat taiat marunt si nuca macinata.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute sau pana devin aurii pe margini. Se coc destul de repede, asa ca nu le lasati prea mult ca sa nu iasa uscate. Eu am obtinut 5 tavi cu fursecuri.

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/fursecuri-oameni-de-zapada.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Oameni de Zapada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu visine

pe 26.06 la 14:04

Aperitiv chec cu bacon, anghinare, ciuperci de padure si castraveti murati

pe 24.06 la 21:01

Desert tarta cu visine si nuca

pe 24.06 la 19:51

Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Desert negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2938 puncte

Rocsi

2157 puncte

Constelatialeu

1679 puncte

 Merisor

1500 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Fulgi de nea